Ekonomi

Karar yazarı Kahveci: AK Parti traktör üretimine katkı sağlamadı ama kendileri döneminde ülkenin en büyük traktör fabrikası kapandı

18 Aralık 2023 07:59

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, "Traktör yoktu bu ülkede, traktör üretimi yoktu bu ülkede" diyen AKP'li Leyla Şahin Usta'nın sözlerine işaret ederek, "AK Parti ve traktör dediğimizde kendilerinin en büyük başarısı UZEL Traktör Fabrikası’nın kapanmasındaki durumları olsa gerek... AK Parti traktör üretimine bir katkı sağlamadı ama kendileri döneminde ülkenin en büyük traktör fabrikası kapandı" ifadelerini kullandı.

AKP döneminde Türkiye'nin teknolojik seviyesi 2007 yılında adeta durduğunu kaydeden Kahveci, "Acaba konuşmacılar neden ve nasıl bir şekilde resmi verilerin tam tersi şekilde hem de TBMM’de bu kadar rahat hitap edebiliyorlar? Veya neden ve niçin bu bilgi seviyesine ülkemiz mahkum edilmiştir?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...


AKP Ankara Milletvekili Usta, "Traktör yoktu bu ülkede, traktör üretimi yoktu bu ülkede. Şimdi, 'yüksek teknoloji' dediğimizde, sadece İHA’ları, SİHA’ları kastetmiyorum. Bu ülke kendi solunum cihazlarını üreten bir ülkedir" ifadelerini kullandı. CHP İstanbul Milletvekili Günaydın, "Türkiye’de Tayyare ve Motor A.Ş. 1926 yılında kuruldu. 3 Mayıs 1934’te Kayseri Uçak Fabrikası'nda yapılan uçağımız Kayseri’den Ankara’ya ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk traktör 8 Mart 1955 tarihinde üretildi. Tarihi fesli Kadir’den okuyunca işte böyle oluyor" yanıtını verdi.

" />