Gündem

Karar yazarı Çakır: Erdoğan hayat pahalılığının sorumlusunun dış güçler değil, iktidarı olduğunu biliyor

15 Ağustos 2023 09:46

Karar yazarı Elif Çakır, ekonomik krize sebep olarak için Erdoğan'ın 'dış güçler'i hedef gösterirken yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve getirilen Mehmet Şimşek'in "Türkiye’nin rasyonel zemine dönmek dışında bir seçeneği kalmamıştır." sözlerini hatırlatarak Şimşek'in ekonomik krize sebep olarak “irrasyonel politikalar" ı gösterdiğini anımsattı.

Elif Çakır, "Kime inanalım, Erdoğan’a mı, Şimşek’e mi?" başlıklı köşe yazısında şunları kaydetti:

"Elbette Erdoğan’da meselenin, ekonomik krizin dış güçlerle hiçbir alakasının olmadığını, rasyonel ekonomi politikalarından çıkıldığı için ülkenin ekonomisinin bozulduğunu gayet iyi biliyor.

'Faiz sebep, enflasyon sonuçtur' tezinin ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini, ekonomi tezinin ülkeyi çıkmaz bir sokağa soktuğunu ve çıkmaz sokaktan ülkeyi kendi yöntemleriyle çıkarmasının mümkün olmadığını gördü, görüyor.

'Bizde bir de bir adet var, ülkede başımıza bir şey geldiği zaman hemen ‘dış güçler’ deriz, yabancılar deriz, şu deriz, bu deriz, onlara bazı isimler buluruz. Ve bunlar sebebiyle biz ayağa kalkamıyoruz, kalkınamıyoruz, birliğimiz beraberliğimiz bozuluyor filan. Yani bu doğru da olabilir ancak ben buna katılamıyorum. Niye katılamıyorum? Eğer sizin bünyeniz güçlüyse, sağlamsa, bünyede olan virüs hiçbir zaman sizin vücudunuza zarar veremez' diyen Erdoğan bugün maalesef geçmişte söylediği bu sözlerine rağmen bugün çıkıyor ve dış güçler diyor…"

Yazının tamamı için tıklayın