Gündem

Karar yazarı Çakır: Siyasi yasak geldiğinde İstanbul'da yoksullara uzanan yardım paketlerini götüren el CHP'li İmamoğlu'nun eli olmayacak

"Yoksula uzanan, yardım paketi götüren el AK Partili olsun istiyor"

17 Aralık 2022 08:52

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak ve hapis cezası almasının yargının siyasi irade tarafından pervasızca araç olarak kullanıldığını ortaya koyduğunu belirterek, "Biliyorsunuz Hakimler ve Savcılar Kurulu iktidarın yakından takip ettiği davaları şansa bırakmıyor, yakından takip ediyor. Dosyalara iktidarın hoşuna gidecek hakimleri getiriyorlar, iktidarın hoşnut olmayacağı karar verecek hakimleri dosyadan hemen uzaklaştırıyorlar. HSK bir elinde havuç bir elinde sopayla yargıçların üzerinde Demokles’in kılıcı gibi sallanıyor. Bu İmamoğlu davasında bir kez daha ayyuka çıktı" diye yazdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisindeki erimeyi gördüğünü kaydeden Çakır, "İmamoğlu’na siyasi yasak geldiğinde İBB belediye başkanlığı makamından ayrıldığında İstanbul’daki yoksullara uzanan, yardım paketlerini götüren el CHP’li İmamoğlu’nun eli olmayacak. Yoksula uzanan, yardım paketi götüren el AK Partili olsun istiyor.

Yani Erdoğan İmamoğlu’na gelen siyaset yasağı ile CB seçimlerinde en güçlü görünen rakibini devreden çıkarmış olacak… Aynı zamanda İstanbul Belediye Başkanlığı da AK Parti’ye geçecek… Bu kesinleşirse, Erdoğan rakip olarak karşısında Kemal Kılıçdaroğlu’nu bulacak… Seçimleri Erdoğan kazanacak…
Erdoğan’ın hesabı gerçekten bu mu? Buna gerçekten inanıyor olabilir mi? Olabilir, gerçeklikle bağın kopması işte tam olarak böyle bir şey…" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...