Seçim 2024

Karar yazarı Çakır: Selim Temurci ve birçok arkadaşı aynı hassasiyeti 9 ay önce gösterseydi, CHP'den vekil olmayı reddetselerdi

15 Şubat 2024 07:17

Karar yazarı Elif Çakır, Gelecek Partili Selim Temurci'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Murat Kurum'u destekleyeceğine yönelik açıklamasını, "Mademki CHP ile işbirliği yapılmasına karşıydınız, doğru bulmuyordunuz dokuz ay önce CHP listesinden Meclise neden girdiniz?

Mademki Ekrem İmamoğlu sandıkta oy verebileceğiniz bir siyasetçi değil, neden 14 Mayıs seçimlerinde sizin milletvekili seçilebilmeniz için, sizler için seçmenden oy istemesine müsaade ettiniz? Sonuçta bugün milletvekiliyseniz sizin üzerinizde azıcık da olsa hakkı, hukuku var değil mi?" ifadeleriyle değerlendirdi.

Selim Temurci'nin tavrını çelişkili bulduğunu kaydeden Çakır, "Selim Temurci ve Gelecek Partisi'nin içindeki isimlerini bilmediğimiz “birçok arkadaşı” dokuz ay önce aynı hassasiyeti göstermiş olsalardı, mesela bugün nasıl partisinin İBB adaylık teklifini reddedebiliyorsa, dokuz ay önce de CHP listesinden milletvekili olmayı reddetmiş olsaydılar… Bugün çıkıp sandıkta elinin Ekrem İmamoğlu’na gitmeyeceğini söyleyebilir, CHP ile iş tutmanın yanlış olduğunu anlatabilirdi" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | İstanbul adaylığını geri çeviren Gelecek Partili Selim Temurci: AKP kitlesiyle karşı karşıya gelmemek için reddettim