Gündem

Karar yazarı Beki: Et ve Süt Kurumu önünde sıraya girip bir kilo ucuz et için saatlerce bekleyenlerle ilgili haberi, bakalım nasıl düzeltecekler?

25 Ocak 2023 09:41

Karar yazarı Akif Beki, karne hediyesi olarak çocuğuna et aldı haberini yapan muhabirin işten çıkarılmasına tepki göstererek, "Karne hediyesi et' haberini, çocuğun annesiyle kasaba güya düzelttirdiler. Zaten ailenin evi ve arabası da varmış, fakir değillermiş. E zaten halkın yoksullaşması denen şey de bu ya; evi ve arabası olup eskiden fakir sayılmayan kesimler bile artık canları çekince et yiyemez hale geldi. Alım güçleri düştü. Yine de bizde yoksulluk yok, herkes istediğini yiyebiliyor, aç ve açıkta kalan Hans'la George kendi derdine yansın madem" ifadelerini kullandı.

Beki, "Ankara Kızılay'da, Et ve Süt Kurumu marketinin önünde gün aydınlanmadan sıraya girip bir kilo ucuz et, kıyma için saatlerce bekleyenlerle ilgili haberi, bakalım nasıl düzeltecekler? Et ve Süt Kurumu, pahalı olmayan et fiyatlarını düşürmek için durup dururken Macaristan'dan kasaplık hayvan ithal ediyor. Ramazan'a hazırlık, iftarda yenebilsin diye. Yerli ve milli çiftçi temsilcileri de, 'Macar çiftçisini ihya edeceğinize kendi çiftçinizi ihya etseniz ya' diye söyleniyor. Sabah, A Haber, Yeni Şafak filan benden duymuş olmasın ama besiciler, infial içinde. Bakalım, hayvan ithalatına tepki haberlerine el atıp neresini düzeltecekler!" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...