Gündem

Karar yazarı Akyol: İktidar taraftarlarına büyük kazanımlar sağladı, seçimler bunlar için, 'kişisel çıkar mücadelesidir'

06 Ocak 2023 08:41

Karar yazarı Taha Akyol, 2023 seçimlerinin çok zorlu geçeceğini belirterek,  "Önümüzdeki 2023 seçimleri demokrasi tarihimizdeki en zor seçim olacak. Tabii İttihatçıların 1912’deki, 'Sopalı seçimler'ini ve Tek Parti devrindeki göstermelik seçimleri saymıyorum. İhale Kanunu’nda 200’ye yakın değişiklik ve ‘mülakatlar’ başta olmak üzere, iktidar taraftarlarına büyük kazanımlar ve kadrolaşma sağladı. Seçimler bunlar için aynı zamanda bir ‘kişisel çıkar mücadelesi’dir" ifadesini kullandı.

Akyol, "Böyle bir iktidar karşısında, parçalı muhalefetin Altılı Masa’da birleşmesi Türkiye için bir şanstır. İktidardan kat kat daha liyakatli uzman kadrolara sahiptir. Türkiye’yi düze çıkararak programlar ortaya koyuyorlar. Sorun, CB adayının kim olacağıdır, zor bir sorundur. Söylentilerin aksine, Meral Akşener ve İYİ Parti hiçbir şekilde Altılı ittifakı bozmayacak, zaafa uğratmayacaktır. Aday kim olursa olsun, Altılı Masa tabanın bir kısmı memnun, diğer bir kısmı gayri memnun olabilir. Bundan etkilenmeden altı liderin ve partilerinin seçimlerde kendileri adaymış gibi seferber olmaları ve ortak dil kullanmaları ahlaki görevdir" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...