Gündem

Karar yazarı Akyol: Erdoğan artık 'Nass var' demiyor

22 Eylül 2023 09:24

Karar yazarı Taha Akyol, dün Merkez Bankası'nın yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkardığını duyurduğu politika faizinin, Erdoğan'ın 'nass var' diyerek şubat ayında yüzde 8,5'e indirdiğini ve seçimlere kadar da yüzde 8,5'ta tuttuğuna değinerek, " Yüksek Faizin “vatana ihanet olduğunu” söyleyerek Merkez Bankasına ağır baskılar yaptı. CB sisteminde Banka’nın bağımsızlığı kaldırıldı, politika faizini emirle yüzde 8.5’e indirtti… Ülkeye faturası çok ağır oldu, kaynaklar tüketildi…" dedi.

Modern ekonominin ortaya çıkardığı bir sorunun da "Nassın yasakladığı faizle 'devletin para politikası faiz' aynı mı?" olduğunu söyleyen Akyol yazısına şu sözlerle devam etti:

"Nihayet, seçimlerden sonra, 2023 Haziran’da, on yıllık yanlış bırakıldı. İşte Faiz yüzde 30’a çıktı. Erdoğan artık “vatana ihanet” demiyor. “Nass var” da demiyor. Aksine Amerika’daki konuşmasında “OVP’den taviz vermeyeceğiz” diyor. Faizin yükseltilmesine destek veriyor yani.

Erdoğan’ın çıkıp millete niye “nass” diye faiz indirttiğini şimdi niye faizin yükselmesini desteklediğini anlatması gerekmiyor mu? İslami camianın bu meseleyi kendi içinde tartışması gerekmiyor mu?

İşte, temeldeki sorunumuz, dört asırlık sorunumuz bu: Ezberlerimizi tartışamamak!.."

Yazının tamamı için tıklayın