Gündem

Karar yazarı Akyol'dan İyi Parti sorusu: Mademki “olayı aydınlatmak için polisimiz tahkimat yapmakta” idi, Soylu önceden nereden biliyordu “provokasyon” olduğunu?!

02 Nisan 2023 11:55

Karar yazarı Taha Akyol, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasının ardından yaptığı açıklamaya dikkat çekerek, "Mademki 'olayı aydınlatmak için polisimiz tahkimat yapmakta' idi, Soylu önceden nereden biliyordu 'provokasyon' olduğunu?!. Olur a, 'mahallenin delilerinden' biri çıkarsa, 'provokasyon' olmalı!" değerlendirmesini yaptı. 

Akyol yazısında, "Acaba inşaat bekçisi hırsız kovalamak için ateş açmış da kurşunlar, E-5 karayolunu aşarak yolun karşı yakasındaki İYİ Parti binasına mı çarpmıştı?!! İktidarın son açıklaması bu. Ne derece inandırıcı? Dosya açılınca bir kanaate varabileceğiz. Fakat iktidarın da ilk kanaati “saldırı”dır. İçişleri Bakanı Soylu’nun ilk açıklamasında “İYİ Parti il binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır…” diyordu. Peki, mademki “olayı aydınlatmak için polisimiz tahkimat yapmakta” idi, Soylu önceden nereden biliyordu “provokasyon” olduğunu?!. Olur a, “mahallenin delilerinden” biri çıkarsa, “provokasyon” olmalı! Ömer Çelik “saldırı”yı lanetledi. Ondan bu medeni davranışı beklerdim. Ama Akşener’in Cumhurbaşkanı hakkındaki sert eleştirilerinin “yakışıksız ve provatif olduğunu” söyleyerek kınadı aynı zamanda. Çelik’ten bir beklentim daha var: Cumhurbaşkanı’na “yakışan dil” nedir, yakışmayacak “provokatif dil” nasıl olur?.. Bunu cevabını alacağımı sanmıyorum. En önemlisi: Sayın Erdoğan, nasıl bir “siyasi ilişkiler Türkiye”si devraldığını, bugün “siyasi ilişkiler”in ne halde olduğunu hiç düşünüyor mudur? Ama tarih yazacak, o düşünmese de." ifadesini kullandı.