Gündem

Karar yazarı Akif Beki: Trump’a ‘kolay lokma’ olmadığımızı gösterecektik

"Alıştı, tutamaz dilini daha"

09 Ekim 2019 08:47

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, ABD Başkanı Donald Trump’ı “Aklına esen en olmadık şeyleri teklifsiz isteme, söyleme ve yapmayı hak görüyor kendine” sözleri ile eleştirdi. Ankara’nın da Trump’ın çıkışlarına yeterli tepki verilmediği görüşünü savundu. Beki, “Baştan kendimizle oynatmayacaktık. ‘Kolay lokma’ sandığında, olmadığımızı gösterecektik” ifadelerini kullandı.

Beki bugünkü köşesinde şunları söyledi.

"Türkiye'yi uyarmış da, koyduğu insancıl sınırları aşarsa ekonomisini mahveder gazaba uğratırmış da, bunu daha önce yapmış yine yaparmış da, zaten Kürtlerle yüzyıllardır aralarında doğal düşmanlık varmış bitmeyen bir savaştalarmış da...

Trump, dahiyane bir eblehlikle çıkardığı krizi yönetirken, ekibi de el altından medyaya aslında Erdoğan'la konuşmasında operasyona onay vermediğini, yeşil ışık yakmadığını, tersine IŞİD esirlerinin sorumluluğunu hatırlatarak caydırıcı bir tehdit savurduğunu üfürüyorlar.

Ankara'nın 'terörle mücadele operasyonu' dediğine hala 'Kürt düşmanlığı' diyor, katliam imasında bulunuyorlar.

Baştan kendimizle oynatmayacaktık. 'Kolay lokma' sandığında, olmadığımızı gösterecektik.

"Erdoğan'ın Kürtlerle bir problemi var. Birlikte IŞİD'i yendiğimiz Kürtleri haritadan silecekti. Onu aradım, bunu yapamazsın dedim ve o bunu yapmadı. O yüzden bir ilişkimiz var" zırvalığını, daha o gün ağzına tıkacaktık.

Alıştı, tutamaz dilini daha."

Yazının devamı için tıklayın