Gündem

Karar yazarı Akif Beki: Diyanet'in işi nefret ettirmek mi?

"Diyanet'in çocuklara öğüdü, bu olmamalıydı"

24 Şubat 2024 07:56

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Diyanet Başkanı Ali Erbaş'ın çocuklara yönelik "Milletine, devletine hainlik yapanlara karşı içinde ve yüreğinde bir nefret besleyen gençler olsun" sözlerine işaret ederek, "Bugünün vatan, millet ve hürriyet şairi Namık Kemal, yaşarken hain diye oradan oraya sürülmemiş miydi? İstiklâl Marşı'mızı yazan, milli şair Mehmet Akif de hainlik suçlamasından yeterince nasibini almamış mıydı?

Dünün hainleri, meğer vatansever kahramanlarmış. Ondan karşı çıkıyorlarmış. Öyleyse nefret ettirirken iki kere düşünmek gerekmez mi? İkisi de milli mücadele kahramanı olan İsmet Paşa ile Adnan Menderes bile birbirlerini vatan hainliğiyle suçlamış. Kim iktidardaysa muhalefetteki rakibine karşı bu karalamayı kullanmaktan çekinmemiş" diye yazdı.

Diyanet Başkanı'nın çocuklara sevgi yerine nefret mesajı verdiğini kaydeden Beki, "Öç ve nefret tacirleri, halkı birbirine karşı alabildiğine kin ve düşmanlıĝa tahrik ederken Diyanet'in çocuklara öğüdü, bu olmamalıydı.

Zaten kara propaganda sağ olsun, siyasetçiler her seçim yeterince kızıştırıyor, kin ve düşmanlıkla dolduruluyoruz. Nefret tohumları ekmekte bari Diyanet eksik kalsın" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...