Politika

Karamollaoğlu'ndan seçim itirafı: Mitinge gidiyoruz 7 kişi konuşuyor, bunlar acemilik, 2-3 kişi konuşur

26 Ağustos 2023 09:58

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz seçim süreci hakkında özeleştirilerde bulundu. Karamollaoğlu, "Bir mitinge gidiyoruz, 7 kişi konuşuyor. Bunlar acemilik oldu. 2-3 kişi konuşur ya, 7 kişi, 10 kişi konuşur mu?" dedi.

Karamollaoğlu, katıldığı bir programda mayıs ayında muhalefetin kaybettiği cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi hakkında açıklamalarda bulundu. Altılı Masa'nın hatalarından bahseden Karamollaoğlu, yaklaşık 6 ay sonra yapılacak yerel seçim hakkında da konuştu. 

Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'ndaki 6 parti olarak hedeflerine ulaşamadıklarını ve bu sonuçta kendi hatalarının da etkili olduğunu belirtti.

Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Seçimlerden istediğimiz sonuçları alamadık. Bizim ümidimiz; Mecliste muhalefet olarak çoğunluğu sağlamaktı. Sağlayamadık.. Yaklaşık 1 ay öncesine kadar, politikalar öyle gösteriyordu ki, hem cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de Meclis seçiminde yüzde 56'ları yakalama şansımız vardı."

"Mitingde 7 kişi, 10 kişi konuşur mu?"

6 parti genel başkanının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, "Tüm genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı adayı oldular. Bunun yanına belediye başkanları da getirildi. Bizim belediye başkanlarına karşı içimizde bir husumet yok ama biz bir mitinge gidiyoruz, 7 kişi konuşuyor. Bunlar acemilik oldu. Hiçbir zaman böyle bir şey yapılmamalı. Daha disiplinli, daha düzgün mitingler yapmalıydık. 2 kişi, 3 kişi konuşur ya, 7 kişi konuşur mu, 10 kişi konuşur mu? Onun için eksikliklerimiz, yanlışlarımız oldu. Böyle bir neticeyle karşılaştık." dedi.

Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler hakkında da konuşan SP lideri, bütün bölgelerde aday göstermek için çalıştıklarını, ancak bazı bölgelerde diğer muhalefet partileri ile 'dirsek temasında bulunabileceklerini' söyledi.