Kültür-Sanat

Sansürle gündeme gelen "Kanun Hükmü" filminin görüntü yönetmeni İlker Berke, hayatını kaybetti

24 Eylül 2023 20:18

Altın Portakal'da uğradığı sansürle gündem olan "Kanun Hükmü" filminin görüntü yönetmeni İlker Berke'nin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Altın Portakal Film Festivali'nde seçkiden çıkarılan ve sansür nedeniyle jürilerin çekilerek destek gösterdiği "Kanun Hükmü" filminin görüntü yönetmeni İlker Berke, hayatını kaybetti.

Berke'nin ölüm haberini belgeselin yönetmeni Nejla Demirci sosyal medya hesabından duyurarak, şöyle dedi:

TIKLAYIN - “Kanun Hükmü” belgeselinin Altın Portakal Film Festivali’nin seçkisinden çıkarılmasına tepki olarak jüri üyeleri görev bıraktı

“Kanun Hükmü” belgesel ekibinden görüntü yönetmeni sevgili dostum güzel insan İlker Berke’yi kaybettik. Oysa daha dünden cevapsız çağrısı var. O telefona bakamadım… o telefona geri dönemedim."

İlker Berke kimdir?

1968 doğumlu İlker Berke, Hacettepe Üniversitesi’nde İktisat okurken fotoğraf, video ve sinema sanatıyla ilgilenmeye başladı. 150’den fazla reklam filminde kamera asistanı olarak çalıştı. Çok sayıda sinema ve televizyon filminin, kısa filmin, dizinin, belgeselin, tanıtım ve reklam filminin, klibin, kamu spotunun görüntü yönetmenliğini yaptı. Yönetmen Ahmet Uluçay’ın "Karpus Kabuğundan Gemiler Yapmak" filminin de görüntü yönetmeni olan Berke, Uluçay'ı anlatan “Tepecik Hayal Okulu” belgeselinin de yapımcılığını üstlendi.

TIKLAYIN - Altın Portakal'da "KHK sansürü": İhraç edilenleri anlatan belgesel seçkiden çıkarıldı, yönetmen AYM kararını gösterdi