Gündem

Kanıyla yere "Beni Ragıp vurdu" yazmıştı; Nurtaç Canan: "Seni devlet de polis de kurtaramayacak" diyor, uzatmaları oynuyorum

12 Nisan 2024 09:33

Boşanmak istediği eşi Ragıp Canan tarafından silahla 5 el ateş edilerek vurulan, kanıyla yere “Beni Ragıp vurdu” yazan Nurtaç Canan, tehdit edilmeye devam ediyor. En son Ragıp Canan, bayram öncesi elektronik kelepçesini kırarak Nurtaç Canan’a fotoğrafını gönderdi. Çaresiz kalan Nurtaç Canan “Sürekli tehdit altındayım. Sadece uzatmaları oynuyorum” dedi.

Kendisinden ayrılmak isteyen 23 yıllık eşi Nurtaç Canan’a (52) 4 Haziran 2020’de İstanbul Zeytinburnu’ndaki kayınpederinin evinde 5 kurşun sıkan Ragıp Canan (49) eşinin banka kartı ve cep telefonunu alarak olay yerinden kaçtı. Olaydan bir süre sonra yakalanan Ragıp Canan hakkında ‘eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ve ‘silahla tehdit’ suçlarından 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ragıp Canan, savcının 39 yıl hapis talep etmesinin ardından birden aşka gelerek ve eşine aşk kokan mektuplar yağdırdı. Bakırköy 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi 2021 yılında Ragıp Canan’a ‘eşini kasten yaralama’ suçundan 9 yıl hapis cezası verdi.

Hürriyet’ten Burcu Purtul Uçar’ın haberine göre, Nurtaç Canan’ın vurulup hastaneden taburcu olduktan sonra yaptığı ilk iş Ragıp Canan’a boşanma davası açmak oldu. Ragıp Canan boşanmayı kabul etmedi. İstanbul 9’uncu Aile Mahkemesi’nde görülen dava 2.5 sene sürdü. 11’inci celsede mahkeme onları boşamaya karar verdi. Ancak Ragıp Canan karara itiraz etti. Dosya hâlâ Bölge İstinaf Mahkemesi’nde bekliyor.

Ragıp Canan, cezasının infazını 2023 Haziran ayında tamamlayarak tahliye oldu. Tehditleri nedeniyle Ragıp Canan’a elektronik kelepçe takıldı. Ancak Canan bayram öncesi kelepçeyi kırdı. Fotoğrafını da Nurtaç Canan’ın bir yakınına gönderdi.

"Tehditleri hiç bitmiyor. ‘Seni devlet de savcı da polis de kelepçe de kurtaramayacak’ diyor"

Çaresiz kalan ve artık ‘uzatmaları oynuyorum’ diyen Nurtaç Canan, şunları kaydetti:

“Çok ağır küfürler ediyor. Elektronik kelepçe takıldı. Onu da kırmış, fotoğrafını atmış. Kendi kendine kırıldı diyor. Kelepçeyi 6 Nisan gecesi 01.00 civarı kırmış. Polis aradı gece. Şahıs kelepçeyi kırmış, size ekip yolluyoruz dediler. Ona da ekip göndermişler. Ekiplere çarptım düştü demiş. Karakola gittim. Bir şey yapamayız Ankara’dan gelecek dediler. Bayramdan sonra geç geleceği için fırsat bilip kırmış.

Tehditleri hiç bitmiyor. ‘Seni devlet de savcı da polis de kelepçe de kurtaramayacak’ diyor. Bu adam durdurulamıyor. Kimse durduramaz bu adamı. Evden çıkamıyorum. Ben onun aşiretinin büyüğünü aradım. ‘Biz de baş edemiyoruz’ dediler. Sürekli tehdit altındayım. Sürekli ağır hakaretlere uğruyorum. Adam uyuşturucu bağımlısı. Esrar, eroin, kokain ve alkol. Herkese zararı olan bir insan. 4 yıldır bu adamdan boşanamıyorum. Millet tek celsede kurtuluyor, beni öldürmeye çalışan bu adamdan kurtulamadım hâlâ.”