Gündem

Kamu idarelerinin harcamaları dini hizmete aktı

03 Ağustos 2023 09:12

Yılın yarısında din eğitimi için 19,1 milyar TL harcanırken ormanların korunması için 2,9 milyar TL, kadının güçlenmesi için 1 milyar TL ödendi.

Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin ocak-haziran dönemindeki bütçe gerçekleşmeleri açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nca yayımlanan verilere göre, din hizmetleri ile yaygın din eğitimi için 6 ayda devletin kasasından çıkan para, aynı dönemde kültür ve sanat için harcanan tutarı 12’ye katladı. Birbiri ardına yanan ormanların korunması ile kadınların güçlenmesi için harcanan para da dini eğitim için ödenen meblağı yakalayamadı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nca yayımlanan rapora göre, kamu idareleri, din hizmetleri ile yaygın din eğitimi için yılın ilk yarısında toplam 19 milyar 196 milyon TL’lik harcamaya imza attı. Aynı dönemde kültür ve sanat için 1 milyar 679 milyon 329 bin TL’lik ödeme yapıldı.

Uzay ve havacılık alanı için de adeta cep harçlığı tutarında harcama yapıldı. Buna göre, kamu idareleri, “uzay ve havacılık” alanı için yalnızca 336 milyon 2 bin TL’lik ödeme gerçekleştirdi.

Devletin kasasından “ormanların ve doğanın korunması” için 2 milyar 935 milyon 187 bin TL çıkarken bağımlılıkla mücadele için 823 milyon 160 bin TL harcandı. “Kayıt dışı ekonomi ile mücadele” için de 3 milyar 94 milyon 647 bin TL’lik tutar ödendi.