Gündem

Kahramanmaraş’ta anneanne ve dede, depremde kaybolan torunları Ela’yı arıyor

Deprem felaketinde anne ve babasını kaybeden 213 çocuğun kimliği belirlenemedi. 1286 çocuk ise yakınlarına teslim edildi

22 Şubat 2023 20:36

Kahramanmaraş’ta kızlarını ve damatlarını depremlerde kaybeden Havva Kamçı ve eşi, 11 yaşındaki torunları Hidayet Ela Göksu’yu arıyor. Kamçı, “Diğer torunumuzu da bir aile enkazdan alıp Ankara’ya götürmüş, sosyal medyadan ulaştık, polisle beraber gidip aldık” dedi.

 Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuşan acılı ailenin açıklamaları şöyle: 

"Kızım, damadımız öldü. Hidayet Ela Göksu isimli 11 yaşındaki torunumuzu hala bulamıyoruz. Kahramanmaraş 12 Şubat Mahallesi Üçgözler Apartmanı’nda yaşıyorlardı. Biz de aynı mahallede ama farklı apartmanlarda yaşıyorduk. Torunumun yaşadığı bina tamamen çöktü. Bina sağlam değildi, demirden çalmışlar. 1993-1995 arası yapılan bir binaydı. Enkaz olan binadaki beton elle bile kırılıyordu.

Çöken Üçgözler Apartmanı’ndan bir başka torunum sağ çıktı, o da İzmir’de halasının yanında. Maraşlı bir aile torunumu ilk olarak Ankara’ya götürmüş. Sosyal medyadan paylaşım yapmıştık, o paylaşım üzerine aileye ulaştık. Akrabalarımız o aileden torunumuzu polis eşliğinde aldılar. Acaba kayıp torunumuz Hidayet Ela Göksu da böyle bir ailenin yanında mı diye düşünüyoruz.

Karşılaştırılması için DNA testi verdik. Adliyeye başvurduk ama daha bize geri dönüş olmadı. 184’ü arayıp kayıp ilanımızı oraya kaydettirdik, resmini paylaştık. Sosyal medyadan da resmini paylaştık, elimizden başka bir şey gelmiyor. Duyan gören varsa lütfen bizlere ulaşın.

Ailenin telefonu: Havva Kamçı 0541 566 28 14

Sol Parti’den suç duyurusu

Sol Parti, deprem bölgesindeki sahipsiz 20 çocuğun Aile Bakanlığı gözetiminde olmalarına rağmen İHH üyesi bir kişinin Beykoz’daki evinde tutulduğuna dair iddialar üzerine suç duyurusunda bulundu.

TIKLAYIN | Bakanlık'tan depremzede çocuklara ilişkin açıklama: 1286 çocuk ailesine teslim edildi, kimliği henüz bilinmeyen 213 çocuğumuz bulunmaktadır

TIKLAYIN | Görgü tanığının ifadesi: "Bir grup depremzede çocuk Tuzla'ya götürülmüş"