Gündem

Kahramanmaraş Pazarcık'ta fırtına: 2 ölü, 46 yaralı

20 Nisan 2023 16:44

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bugün öğlen saatlerinde etkili olan fırtına hortuma dönüştü. Depremzedelerin kaldığı çadır ve konteynerleri vuran hortum nedeniyle iki kişi hayatını kaybederken en az 46 kişi de yaralandı.

Yaşananlarla ilgili CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç, ağır hasarlı binaların çatılarının uçarak çadır kentlerin üzerine düştüğünü söyledi: “Ben şu an olay yerindeyim. Can kaybı da var, yaralılar da var. Bir anda oldu hortum. Ağır hasarlı binaların çatıları 200-300 metre mesafedeki çadır kentlerin üzerine düştü. Çok sayıda ağaç devrildi, araba zarar gördü. İki kişi yaşamını yitirdi, 46 yaralımız var.”

Ankara Büyükşehir Belediye’sinin zarar gören çadırları yeniden kurmaya başladığını söyleyen Öztunç, depremzedelerin şu an dışarda kaldığını aktardı. Bölgede bulunan Yeşil Sol Parti ( YSP) Parti Meclisi üyesi Erhan Yapıcı ise yüzlerce çadırın kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Parti olarak bölgede kriz masası oluşturduklarını söyleyen Yapıcı şu bilgileri verdi: “Durum çok kötü. İnsanlar çadırlara sığınmışlardı, çadırlardaki yatak, yorgan, yaşam malzemeleri de kalmadı. Şu an biz sahaya indik, tespitler yapıyoruz. Oluşturduğumuz kriz masası üzerinden çağrılarımızı yaptık, çadır temini konusunda çalışma yürüttük. Çadırlarımız yola çıktı. Elimize yetişen çadırları hemen halka ulaştırmaya çalışıyoruz.”

Hortumun saat 15:00 gibi meydana geldiğini söyleyen Yapıcı, “Yağış, fırtına hortum... Deprem gibi bir etki yarattı burada. Deprem sırasında zarar gören binalarda yıkım meydana geldi. Pazarcık’ta evlerin üzerinde çatı kalmadı diyebiliriz. Hasarlı binalarda daha fazla hasar oluştu. Çadırlar kullanılamaz hale geldi. Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı başlattık.” dedi.

Bakan Kirişci Pazarcıkta incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şiddetli fırtınadan zarar gören Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde incelemelerde bulundu. Kirişci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen fırtınada hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Bakan Kirişci, "Kahramanmaraş Pazarcık’ta bugün meydana gelen şiddetli fırtına sonrası bölgede incelemelerde bulunduk. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla bölgede çalışmalarını sürdürüyor." ifadesini kullandı.

 dedi.ss