Gündem

Kafe basıp çocukları döven AKP’li Eyüp Gökhan Özekin’in eşine dava

AKP MKYK yedek üyesi Eyüp Gökhan Özekin'in eşi, şoförü, kardeşi ve bacanağının geçen haziran ayında üçü kız biri erkek 15 yaşlarındaki 4 çocuğu bir kafeyi basarak darp ettiği görüntüler ortaya çıkmıştı

11 Eylül 2022 23:43

AKP MKYK yedek üyesi Eyüp Gökhan Özekin'in eşi Şerife Özekin hakkında kızlarıyla kavga ettikleri gerekçesiyle bir kafeyi basarak 15 yaşındaki çocukları beraberindeki üç kişiyle birlikte darbetmesi nedeniyle dava açıldı. İddianamede, Özekin’in “basit yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” suçlarından 13 yıl 5 ay hapisle cezalandırılması istendi. Mağdur ailelerin şüphelileri azmettirmekle suçladığı Eyüp Gökhan Özekin hakkında takipsizlik kararı verilirken, çocukları darp eden iki şüphelinin ise daha önceden sabıkalı oldukları ortaya çıktı.

“Sen misin kızımın saçını çeken?”

10 Kasım'da Atatürk için verdiği "olmasaydı da olurduk" ilanıyla tepki çeken AKP MKYK yedek üyesi Eyüp Gökhan Özekin'in eşi Şerife Özekin, şoförü Mehmet Yıldız, kardeşi Berk Özekin ve bacanağı Volkan Kabasakal’ın, geçen haziran ayında üçü kız biri erkek 15 yaşlarındaki 4 çocuğu bir kafeyi basarak darp ettiği görüntüler ortaya çıkmıştı. Darp edilen çocuklardan G.B, arkadaşlarının sosyal medyadaki bir fotoğraf nedeniyle Özekin çiftinin kızıyla kavga ettiklerini belirterek, Şerife Özekin’in bulundukları kafeye geldiğini ve “sen misin kızımın saçını çeken?” diyerek, Ş.T isimli kız arkadaşına vurduğunu anlatmıştı. Özekin’in yanındaki erkek şahısların da hem kendisini hem de beraberindeki iki kız ve bir erkekten oluşan arkadaş grubunu darp ettiklerini söyleyen G.B, arkadaşlarına silah gösterildiğini anlatmıştı.

Tokat ve yumruk attı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 çocuğun darp edilmesine ilişkin soruşturmasını tamamlayarak, Şerife Özekin, kayınbiraderi Berk Özekin, Mehmet Yıldız ve Volkan Kabasakal hakkında iddianame düzenledi.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Özekin çiftinin kızları M’nin, 4 arkadaşıyla kavga ettiklerini söylemesi üzerine, annesi Şerife Özekin ile amcası Berk Özekin, teyzesinin kocası Volkan Kabasakal ve babasının şoförü Mehmet Yıldız ile birlikte çocukların oturdukları kafeye gittiği anlatıldı. Şerife Özekin’in burada kızıyla kavga eden çocuklarla tartıştığı ve kız çocuklarından bir tanesine hitaben “O…, sen benim kızımın saçını nasıl çekersin” diyerek tokat ve yumruk attığı, sonrasında da müdahale etmek isteyen bir başka kız çocuğuna vurduğu ifade edildi.

“Yiyorsa tekrar gelin”

Şüphelilerden Berk Özekin, Mehmet Yıldız ve Volkan Kabasakal’ın, kız çocuğu Ş. ile erkek çocuğu A.F.T’ye tekme ve yumruklarla saldırdığı anlatılan iddianamede, şüpheli Yıldız’ın ayrıca diğer 2 çocuğu da darp ettiği kaydedildi. İddianamede, şüphelilerin darp olayının ardından çocuklara, “s..ktirin gidin buradan g..tünüz yiyorsa tekrar gelin” diyerek, tehdit ve hakaret suçlarını işledikleri vurgulandı. Soruşturma kapsamında elde edilen kamera görüntüleri ile alınan tanık beyanlarının da olay örgüsünü doğruladığı ifade edilen iddianamede, şüpheliler Şerife ve Berk Özekin ile Volkan Kabasakal’ın 13 yıl 5 aya kadar, Yıldız’ın ise 15 yıl 5 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede, Kabasakal ve Yıldız’ın daha önce işledikleri suç nedeniyle sabıkalı oldukları belirtilerek, haklarında tekerrür hükümlerinin uygulanması istendi.

Arslan ailesi de şikayetçi

Davanın iddianamesinde yer verilen mağdurlar arasında, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve AKP Milletvekili Ali İhsan Arslan’ın yeğeni de yer alıyor. Arslan’ın yengesinin de Özekin ve diğer şüphelilerden şikayetçi olduğu görülüyor. Öte yandan, mağdur çocukların ailelerinin olayı azmettirdiğini öne sürdüğü Eyüp Gökhan Özekin hakkında ise takipsizlik kararı verildi. Davanın ilk duruşması Ocak ayında görülecek.

TIKLAYIN | AKP MKYK üyesi Eyüp Gökhan Özekin'in eşi, iki kişiyle kafe basıp çocukları dövdü

TIKLAYIN | Çocukları darbeden AKP’li Özekin’in eşi: “Ş.T isimli çocuk beni tehdit etti, saçından tutup kafasına vurdum”