Gündem

Kadınlardan şiddete ve cinayetlere tepki: Sesimizi duyurmak için futbol maçı düzenliyoruz

Maç 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında gerçekleştirilecek

22 Kasım 2019 18:30

İstanbul Esenyurt'ta bir araya gelen kadınlar, son dönemde artan şiddet ve cinayet olaylarına tepki göstermek için futbol maçı yapacak. Esenyurt Kent Konseyi tarafından yarın akşam yapılması planlanan maç öncesinde bugün yapılan antrenmanda, aralarında geçen hafta erkek şiddetine maruz kalan Meya Kara'nın da olduğu kadınlar, "Bizlere erkeklerin şiddeti bitmek bilmiyor. Onların en sevdiği şey de futbol. Sesimizi duyurmak için de futbol maçı düzenliyoruz" diye konuştu.

Son olarak Isparta'da üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Güleda Cankel'in eski sevgilisi tarafından öldürülmesinin ardından harekete geçen kadınlar, Esenyurt Kent Konseyi tarafından organize edilen ve Esenyurt Kaymakamlığı ile Esenyurt Belediyesi’nin de destek verdiği futbol maçında, 'erkek şiddetine hayır' diyerek top koşturacak.

"Kadına şiddete dur demek için mücadelemizi sürdüreceğiz"

Parasını istediği patronu tarafından darbedildiğini öne süren Kara, "Bizim toplumumuzda erkek şiddetinin psikolojik baskı olduğunu düşünüyorum. Kadınların hayatının her alanında birliktelik içinde olmaları gerektiğini düşünüyorum. Yapılacak olan futbol maçı bitmek bilmeyen kadına yönelik saldırılara tepki için düzenleniyor. Bende şiddet gören bir kadın olarak destek olmak için buradayım. Kadına şiddete dur demek için mücadelemizi sonuna kadar vereceğimizi düşünüyorum. Bir mağdur olarak arkamda olduklarını görmem beni mutlu ediyor" diye konuştu.

"Toplumun yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını kadınlar yetiştirir"

Futbol organizasyonunu düzenleyenler arasında yer alan Akevler Mahallesi Muhtarı ve Esenyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Sümeyya Karademir ise "Bizler erkek şiddetinde çok mağduruz. 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle bu futbol maçını düzenliyoruz. Erkeklerin en fazla ilgisini nasıl çekebiliriz, onlara sesimizi nasıl duyurabiliriz diye düşünürken, en sevdikleri futbol olduğu için bu turnuvayı düzenleme kararı aldık. Şu bilinmelidir ki, toplumun yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını da kadınlar yetiştirir" diye konuştu.

Organizasyonu düzenleyen arasında olan Barbaros Hayrettin Paşa Mahalesi Muhtarı Gülşah Güler de "12 yıldır Esenyurt'ta yaşıyorum. Kadına şiddete hayır demek için bu futbol maçını düzenliyoruz" dedi. Amatör olarak futbol oynayan Hacer Uslu ise “Esenyurt Kartal kulübünde oynuyorum. Şiddete karşı sahada savaşacağız. İlk defa böyle bir projede yer alıyorum. Çok mutluyum. Kadına şiddete hayır diyorum" diye konuştu.

"Erkeklerin konuşmaya hakkı yok"

Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ ise "Erkeklerin konuşmaya hakkı yok diye düşünüyorum. Kadına şiddet halen var. Bunun sebebi de bizleriz" dedi. (DHA)