Gündem

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı tarih verdi: Kaldırımlara konan her türlü eşya, araç ve gereçler 1 Şubat'tan itibaren toplanacak

26 Ocak 2023 19:13

T24 Haber Merkezi

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "1 Şubat'tan itibaren kurye motorları, işletme önü her türlü mal/eşya vb. engellere yönelik iyileştirmeler de çok yakında hayata geçecek" açıklamasını yaptı. 

Kadıköy’de kaldırımları ve vatandaşların yol güzergahlarını engelleyen elektrikli scooterlar için Kadıköy Belediyesi toplatma kararı almış ve belirlenen noktalardaki scooterlar belediye ekiplerince toplanmıştı. Elektrikli scooter şirketlerinin yöneticileri ise duruma tepki göstererek, belediye ile konu üzerinde çalışmak istediklerini belirtmişti.

Bunun üzerine Odabaşı, sosyal medya hesabından yaptığı açık çağrı ile şirketlerin temsilcilerini belediyeye davet ederek bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Odabaşı, "Kaldırımları işgal eden ne varsa, masa, sandalye, reklam panosu ve benzeri bütün materyallerin kaldırılması için paydaşlarımızla çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" diye konuşmuştu. 

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, bugün sosyal medya hesabı üzerinden "Kıymetli komşularım, yayalar için kaldırımları özgürleştirmek adına çıktığımız yolda alacağımız tedbirler skuterlerle sınırlı kalmayacak. 1 Şubat'tan itibaren kurye motorları, işletme önü her türlü mal/eşya vb. engellere yönelik iyileştirmeler de çok yakında hayata geçecek" notuyla yaptığı videolu paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Sevgili Kadıköylüler, kıymetli komşularım; son günlerde kamuoyu tartışmalarının odağında yer aldığı üzere ilçemiz Kadıköy'de sayısı kontrolden çıkan ve gelişigüzel parklanmalar sebebiyle yayaların kaldırımlarda yürümesine engel oluşturan elektrikli scooterlara dair birtakım sıkı tedbirler almış bulunmaktayız.  

Bu kapsamda, Kadıköy'de hizmet veren elektrikli scooter firmalarının temsilcilerini 23 Ocak Pazartesi günü, Kadıköy Belediye Başkanlığı Binası'nda ağırlamış; aynı gün basın mensuplarının sorularını cevaplayarak, sürecin sağlıklı ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi için bütün paydaşların üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini de kamuoyuyla paylaşmıştım. 

Yayaların yürümesini engelleyecek şekilde kaldırımlara konan her türlü araç ve gereç toplanacak

Bu bağlamda Kadıköy Belediyesi olarak, kaldırımların özgürleştirilmesi için alacağımız tedbirlerin sadece elektrikli scooterlarla sınırlı kalmayacağının bilinmesini isterim. 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren kaldırımlara park ederek yayaların yürümesini engelleyen kurye firmaları, işletmeler ya da özel kişilere ait motosikletlerin kaldırımlar üzerinde park yapmalarına asla müsamaha gösterilmeyecektir. 

Aynı şekilde bakkal, büfe, manav, market ya da benzeri işletmelerin, yayaların yürümesini engelleyecek şekilde kaldırımlara konan her türlü eşya, araç ve gereçleri; gerekli düzenlemeleri yapmaları için bu işletmelere tanıdığımız süre olan 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren ekiplerimiz tarafından kaldırımlardan toplanacaktır. 

Değerli komşularım, son mesajım da sizlere... Almış olduğumuz bu kararlarda sizlerin desteğini arkamızda görmekten mutlu olduğumuzu ve bize yollamakta olduğunuz destek mesajlarınızdan güç aldığımızı bilmenizi isterim. Kaldırımları özgürleştirmek ve yaya dostu bir Kadıköy inşa etmek için çıktığımız bu yolda yanımızda olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi ki varsınız."