Dünya

Johnson & Johnson davacıları 6 aylık iflas başvurusu yasağı istiyor

03 Ağustos 2023 12:30

T24 Dış Haberler

Johnson&Johnson'ın çok pudralarında kansere neden olduğunu iddia eden binlerce kişinin avukatları, ABD'li bir yargıcı şirketin üçüncü kez iflas koruması almasını geçici olarak engellemeye çağırdı.

Geçen haftaki iflas mahkemesinde bir yargıcın J&J'nin talk yan kuruluşu LTL Management'ın iflas korumasını tetiklemek için gerekli acil mali sıkıntı içinde olmadığına karar verildi. 

J&J bu karara itiraz etmeyi planlarken, kanser davacıları ve ABD Adalet Bakanlığı'nın iflas bekçisi, New Jersey, Trenton'daki ABD İflas Yargıcı Michael Kaplan'dan şirketin en az 180 gün boyunca üçüncü kez iflas başvurusunda bulunmasını engellemesini istedi.

LTL'nin iflas başvuruları, J&J aleyhindeki 38 bin davayı büyük ölçüde durdururken, J&J, talk ürünlerinin güvenli olduğunu ve asbest içermediğini söyledi.

LTL'nin iflasında kanser davacılarını temsil eden resmi komitenin avukatı David Molton, şirketin tekrarlanan iflas başvuruları göz önüne alındığında, yeni iflas başvurularının geçici olarak yasaklanmasının uygun olduğunu belirtti. 

LTL'nin ilk iflası, nisanda yeterli mali sıkıntı içinde olmadığına karar vermesiyle reddedildi.

Ne olmuştu?

Merkezi ABD'de bulunan, kozmetik ve hijyenik ürünler üreten Johnson & Johnson, kozmetik talk ürünlerinin kansere neden olduğu iddialarıyla açılan davalarda anlaşmaya varmak için gelecek 25 yılda 8,9 milyar dolar ödemeyi kabul etmişti.