Dünya

John Lennon'ın katili: Yaptığımın 'yanlış' olduğunu biliyordum, ancak şöhreti o kadar çok istiyordum ki bir insanın canını almaya hazırdım

07 Kasım 2022 23:38

Britanyalı 'Beatles' grubunun üyelerinden John Lennon’ı öldüren Mark David Chapman, gerçekleştirdiği eylemin 'yanlış' olduğunu bildiğini; ancak şöhreti çok fazla istediğini itiraf etti. 

Sky News'te yer alan habere göre; 12 kez şartlı tahliye başvurusu reddedilen Chapman, şartlı tahliye kuruluna, John Lennon'ı öldürmenin yanlış olduğunu bildiğini; ancak şöhret olmanın yollarını aradığını söyledi.

İnsan yaşamına müdahale etmenin küresel sonuçları olsa da bunu önemsemediğini dile getiren Chapman, şartlı tahliye kuruluyla yapılan duruşmada şunları söyledi:

"Lennon'ı öldürme kararım, her şeye karşı verdiğim büyük cevaptı. Artık bir hiç olmayacaktım. Ne yaptığımı, yaptığım şeyin kötü ve yanlış olduğunu biliyordum. Ama şöhreti o kadar çok istiyordum ki her şeyimi vermeye, bir insan canını almaya hazırdım. Bu kalbimde olan bir kötülüktü.

'Biri olmak' istiyordum ve hiçbir şey bunu durduramayacaktı. Her yerde birçok insanı incittim ve biri benden nefret etmek isterse, sorun değil, anlıyorum." 

Kurul, Chapman'ın tahliye başvurusunu reddetti. 

Chapman, 39 yaşındaki Lennon’ı 8 Aralık 1980’de ABD’nin New York kentindeki evinin önünde öldürmüştü. Lennon’ı eşi Yoko Ono’yla eve girmek üzereyken vuran Chapman, o gün saatler önce son albümü ‘Double Fantasy’yi imzalatmıştı.

Chapman, New York eyaletindeki Hudson Vadisi'ndeki Green Haven Islah Tesisi'nde ömür boyu hapis cezasına çarptırılıyor.

Chapman’ın bir sonraki tahliye talebinin, Şubat 2024’te tahliye kurulunda görüşülmesi planlanıyor.