Gündem

Jet hızıyla ihracı istendi: Yargıç Ahmet Çakmak'a savunma öncesi zorluk

İki defa yer değiştirme cezası verilen Çakmak’ın meslekten çıkarılması da talep edildi

22 Şubat 2024 08:57

Meslekten ihraç edilmesi talep edilen ve 2 defa görev yeri değiştirilen Yargıç Ahmet Çakmak, avukatları İsmail Sami Çakmak ile İsmail Karadağ, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen savunma yapmak üzere geldikleri HSK'de "x-ray" cihazından geçirilmek ve aranmak istendi.

Yargıç Ahmet Çakmak, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday olmasını Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) taşıyarak itiraz etmişti. 

Bunun üzerine Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından iki kez yer değiştirme cezası verilen Çakmak’ın meslekten çıkarılması da talep edildi. Çakmak, dün HSK’ye savunmasını yaptı.

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre, HSK’ye girişte Ahmet Çakmak’a ve avukatları İsmail Sami Çakmak ile İsmail Karadağ’a zorluk çıkarıldı. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına karşın Çakmak ve avukatının üstü aranıp çantaları “x-Ray” cihazından geçirilmek istendi. Yargıç Çakmak ile avukatları olayla ilgili tutanak tuttu. Ayrıca avukat İsmail Çakmak, Yargıç Ahmet Çakmak’ın savunması sırasında da avukatların salona sokulmak istenmediğini, salona zorla girebildiklerini belirtti.