Gündem

Jakuzi polemiği büyüyor| CHP'li Alper Yeğin'den açıklama: Batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım

"Jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım"

07 Nisan 2024 13:00

İstanbul'da AKP'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'yle ilgili jakuzi polemiği büyüyor. CHP'li Necati Özkan, belediyenin başkanlık katında bir jakuzi olduğunu öne sürmüş eski AKP'li başkan Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü iddiaları yalanlamıştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan yeni Başkan Alper Yeğin, "Önceki belediye başkanı lüks bir banyo ve belediye başkanının ihtiyacı olmayacak şekilde bir kat tasarlamıştır. Jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım" ifadeleri kullandı.

TIKLAYIN-Sancaktepe'nin eski belediye başkanı Şeyma Döğücü, Başkanlık katında jakuzi olduğunu yalanladı: Hodri meydan!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanlığını yapan  Necati Özkan, katıldığı  Medyascope yayınında 31 Mart seçimlerinde  AKP'li Şeyma Döğücü'nün yerine belediye başkanı seçilen CHP'li Alper Yeğin’i kutlamak için gittiği belediye binasının başkanlık katının 6 bin metrekare olduğunu, katta jakuzi ve 200 metrekarelik mutfak bulunduğunu öne sürmüştü.

TIKLAYIN - AKP'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin 6 bin metre karelik başkanlık katında jakuzi varmış

"Mevcut başkan canlı yayın açsın"

Necati Özkan'a tepki göstererek kanıt isteyen Döğücü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ayrıca mevcut başkana sesleniyorum; jakuzi olduğunu iddia edenlere karşı hemen şimdi başkanlık makamından canlı yayın açarak bu mevzuyu temizlemenizi vicdan ve haysiyetinize havale ediyorum. Hodri meydan." ifadeleriyle iddiaları yalanlamıştı.

İddiasının arkasında duran Necati Özkan, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"- Sancaktepe Belediye binasının başkanlık katında benim gördüğüm, kamu bütçesiyle yapılmış olan harcamanın vicdansızlığıdır hanımefendi.

- Buradaki asıl konu, milletin evlatları sarsıcı ekonomik krizde büyük ızdıraplar içinde hayata tutunmaya çalışırken, bir ilçe belediye başkanının binlerce metrekarelik bir makam katını kendisine nasıl hak görebildiğidir.

- İç içe geçen makam odaları, dinlenme odaları, başkana özel tam teşekküllü mutfak, yemek odaları ve benim “jakuzi” diye tarif ettiğim kocaman banyo teşkilatı...

- Bir kelime üstünden tepineceğinize, bu akıl almaz israfı nasıl yapabildiğinizi söyleyin hele...

- Peki, görevden ayrılırken milletin parasıyla alınmış başkanlık katındaki onca eşyayı kişisel malınız gibi nasıl götürebildiniz ve koskoca katı bomboş bırakabildiniz? Kamunun mallarını kamuya geri gönderecek misiniz?"

 

Eski AKP'li başkan Erdem: Tamamen yalan ve iftira

Şeyma Döğücü'den önceki belediye başkanı AKP'li İsmail Erdem ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

- Sancaktepe Belediye binasını 2017 de yaptıran ve hizmete alan biziz. Yalan ve iftiralara alışkın zavallılar, kirlenmiş ruh halleriyle tezgah peşindeler.

- Başkanlık katı denilen yer, binanın çatı arası kattır. Başkanlık makamı vardır, toplantı odası (yönetim odası) var, Halkla ilişkiler odası, Misafir bekleme salonu, özel kalem odası, Başkanlık danışman birim odaları, mesciti ve 20 metre kare mutfak.

- Jakuzi hikayesi tamamen yalan ve iftira. Yalancının mumu ne zaman söner bunu milletimize havale ediyoruz. Kamu binaları; halkın malıdır unutulmamalıdır. Sancaktepe belediye binası da Sancaktepe halkınındır.

Yeğin: Jakuzi meselesi çok değersiz kalacak

Yeni başkan Alper Yeğin de bugün Şeyma Döğücü'nün açıklamasını alıntılayarak şu açıklamayı yaptı:

"Kamuoyuna bilgilendirme; basında ve sosyal medya da yer alan Sancaktepe haberleri ile ilgili olarak; Sayın Şeyma Döğücü döneminde başkanlık katında herhangi bir tadilat işlemi yapılmamıştır. Önceki belediye başkanı lüks bir banyo ve belediye başkanının ihtiyacı olmayacak şekilde bir kat tasarlamıştır. Jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım. Saygılar..."