Gündem

İzmit Belediyesi'nin “Mahalle Mutfakları” projesi başladı: 3 kap yemek 5 TL'ye satılacak

27 Aralık 2022 15:34

Ergün Demir / İzmit

CHP’li İzmit Belediyesi’nin vatandaşların temel beslenme haklarına erişebilmesi için hazırladığı “Mahalle Mutfakları” projesi bugün başladı. Vatandaşlar, 3 kap sıcak yemeği, belediyenin belirlediği noktalardan 5 TL karşılığında satın alacak. 

CHP’li İzmit Belediyesi kentin yoksul mahallelerinde, vatandaşların temel beslenme haklarına. insanlık onuruna uygun şekilde ve düşük fiyata erişebilmesi amacıyla “Mahallesi Mutfakları” projesi başlattı. İzmit Topçular ve Serdar Mahallesi’nde bugün uygulama başladı. Salı ve perşembe günleri 14.00-16.00 saatleri arasında vatandaşlar, üç çeşitten oluşan bir kişilik yemeği KDV dahil 5 TL’ye satın alabiliyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyenin aşevinde çıkarılan yemeklerin, vatandaşların talep etmesi durumunda, sürekli olarak satışa sunulacağını duyurdu. 

“İnsan onuruna yakışır şekilde” 

Topçular Mahallesi’nde bugün başlayan uygulama sırasında hazır bulunan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, “İzmit Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde, dezavantajlı mahallelerimizde, düşük gelir gurubuna sahip ailelerin, en temel insan hakkı olan beslenme hakkına, insanı şartlar çerçevesinde, onurlarına yakışır bir şekilde ulaşabilmelerini sağlamak için Mahalle Mutfakları adı verilen projemizi, dün başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’in açıklaması ile halka duyurmuştuk. Bugün de 2 mahallemizde, Topçular ve Serdar mahallemizde, pilot olarak uygulamaya başladık. Uygulamamız ilk etapta haftanın 2 günü, yani Salı ve Perşembe günleri olmak üzere başladı” dedi. 

“Bizzat evlerine bırakıyoruz”

Solakoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Aşevimizde 3 çeşit olmak üzere hazırlanan yemekler. burada 5 TL gibi bir rakama vatandaşımıza taktim ediliyor. Uygulamamız talep oldukça, ihtiyaç devam ettikçe sürecek. Ülkemizdeki durumu hepimiz biliyoruz. İnsanlarında memnun olacağından şüphem yok. Aşevimizin bu uygulaması dışında, ihtiyaç sahiplerine her gün yemek uygulaması yapılıyor. Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların bizzat evlerine bırakıyoruz. 

“İlkokul öğrencilerin yemek veriyoruz”

Onun dışında yine aşevimizin bulunduğu Ayazma Mahallemizde, üniversite öğrencilerimize “Anne Eli” adı altında, her hafta içi, her akşam yemek ikramımız var. Ayrıca yine aşevimizde pişirilen sabah çorbamız var. Yine üniversite öğrencilerimize yönelik. Ayrıca mobil çorba araçlarımızla şehrin muhtelif yerlerine, sabah işe gitmekte olan, okuluna gitmekte olan vatandaşlarımıza yönelik. Yine 4 pilot okulumuzda başlattığımız, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerimize yönelik beslenme saati uygulamamız var."

İ