Gündem

İzmir’de yıkım sırasında iş makinesi 3. kattan düştü: Operatör ağır yaralandı

İzmir’in Balçova ilçesinde dört katlı bir binanın yıkımı sırasında mini iş makinası 3. kattan yola düştü.

07 Ocak 2023 23:18

İzmir’in Balçova ilçesinde dört katlı bir binanın yıkımı sırasında mini iş makinesi 3. kattan yola düşmesi sonucu, iş makinesi operatörü ağır yaralandı.

İlçede dört katlı binanın yıkım alanında meydana gelen olayda, iddiaya göre, 2 gün önce başlanan binanın yıkım işlemi sırasında Ö.A.’nın kullandığı iş makinesi 3. katın yıkımını gerçekleştirdiği sırada yola düştü. Çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ö.A. olay yerine gelen itfaiye ekiplerince İş makinesinin  içinden çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk kontrollerde durumunun ağır olduğu öğrenilen Ö.A. ambulans ile Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi'ne götürüldü.

Binanın yıkımının iki gün önce başlandığını söyleyen mahalle sakini Çiğdem Kaya, “Buranın yıkımı iki gün önce başladı. Binanın üst katına vinci çıkardılar. 4. kattan yıkım başladı. Vinç 3. kata geldiğinde alanda daraldığı için dönüş almakta zorlandı. Zorlanınca da yolun ortasına düştü. İnşaat alanı için önlem alınmış ama fayda etmedi. Kaza anını 30 saniye ile kaçırdım. Evimden çıkıp yolu kullanacaktım. Allah korudu. Çok ciddi bir kaza atlattık. Arabalar ve insanlar bu yoldan geçiyor. Bu tür yıkımlarda yolun tamamen kapatılması lazım. Önlem alınmış, koruma yeri var ama vinç yola düştü. Sağlıklı bir yıkım olması için yolun tamamen kapatılması lazım” dedi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.(İHA)