Gündem

İzmir'de Atatürk Anıtı'na saldırı

11 Eylül 2023 11:57

İzmir'in kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü kutlamalarının yapıldığı Kemalpaşa ilçesi meydanında Atatürk Anıtı kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Anıtın duvarlarına sprey boya kullanılarak, "Boş Yapma Atatürk" şeklinde hakaret içeren yazılar yazıldı. Bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin İ.Y. (16) olduğunu belirledi. Gözaltına alınan İ.Y tutuklandı.

Cumhuriyet'in haberine göre, saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra anıta gelen belediye ekipleri hızla bir çalışma başlattı.

Belediye ekipleri, anıtın duvarlarındaki hakaret yazılarını boyayla kapattı. Anıtın üzerindeki karalamalar da belediye ekiplerince süratle temizlendi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Kurtuluş gününde, adını kurtarıcısından alan Kemalpaşa ilçemizdeki Atatürk anıtına alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Altın yere düşmekle pul olmayacağı gibi bazı hain ve meczupların saldırmasıyla da Mustafa Kemal Atatürk değerinden bir şey kaybetmez. O heykel, o duvar silinir; Atamızın kalbimizdeki yeri silinmez!" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da, "Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline Kemalpaşa ilçemizde yapılan saldırıyı kınıyorum. Keşke Yunan galip gelseydi diyen zihniyetle dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam ediyor. 'Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen büyük Önderimizin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yaşasın Atatürk Yaşasın Cumhuriyet" dedi.

Tutuklandı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı'na sprey boya ile hakaret içerikli yazı yazan 16 yaşındaki şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre 9 Eylül Cumartesi gecesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin de bulunduğu meydandaki duvara sprey boya ile yazı yazıldığı ve anıttaki rölyefin karalandığı tespit edildi.

Bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin İ.Y. (16) olduğunu belirledi.

Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı. İşlemin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.