Politika

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Tunç Soyer nöbeti

“İzmir Tunç'tur, Tunç kalacak”

29 Ocak 2024 14:52

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binası önünde toplanan muhtar, STK, kooperatif temsilcileri ve sokak emekçileri; mevcut Belediye Başkanı Tunç Soyer'in adaylığı için adının açıklanana kadar nöbet tutacaklarını duyurdu.

CHP yönetimine seslenen grup, “Genel Başkanlık seçiminde, kurultaylarda kimin kimi desteklediği, kimden taraf olduğu bizi, yerel yönetimden hizmet bekleyen halkı ilgilendirmemektedir. Bizim için kriter; emektir, çalışkanlıktır, dürüstlüktür. Tüm bu özellikler Tunç Soyer'de mevcuttur” dedi.

"İzmir Tunç'tur, Tunç kalacak"

Bugün saat 13'te belediye önünde bir araya gelen dernek üyelerinin eylemine çok sayıda muhtar ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de destek verdi. Eylemde sık sık “İzmir Tunç'tur, Tunç kalacak”, “İthal aday istemiyoruz” sloganları atıldı.

Eylemde konuşan Karabağlar Limontepe Muhtarı Kemal Can, “Arka sokaklar dedi, arka sokakları güzelleştirdi. Her zaman yanımızda oldu. Ben Limontepe Mahalle Muhtarı olarak Tunç Başkan'ımın her zaman yanındayım. Karabağlar muhtarları, İzmir muhtarları Tunç Başkan'ın her zaman yanında, yanındayız. İsmi açıklanana kadar buradayız” dedi.

"Tunç Soyer'in karnesi son derece başarılıdır"

Konak Emir Sultan Mahalle Muhtarı Hüseyin Heptepe ise şunları söyledi: “Bizler Seçim Kanunu'na göre Türkiye'de Cumhurbaşkanı'ndan sonra doğrudan vatandaşların oylarıyla seçilen halkın temsilcisi muhtarlarız. Bize oy veren, vermeyen hiçbir seçmenimizi ayırt etmeden mahallelerimizin refahı için gece gündüz çalışmaktayız. Kimin, hangi yöntemlerle anket yaptığını, kime hangi soruların sorulduğunu bilmiyoruz. CHP yönetiminin eğer gerçek bir ölçme ve değerlendirme yapma niyeti varsa buradan kendilerine sesleniyoruz: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in karnesi son derece başarılıdır."

"Tunç Başkan'ın adı açıklanmazsa sandığa gitmiyoruz"

İzmir Seyyar Satıcıları Dernek Başkanı Evren Laçin de şöyle konuştu: “Eğer bugün gerçekten Tunç Başkan açıklanmazsa, biz emekçi kardeşlerimizin bu sözünü siz basın aracılığıyla genel merkeze iletmek istiyoruz; kesinlikle ve kesinlikle biz sandığa gitmiyoruz, bunu böyle bilsinler. Bize dayatılan değil, halkın istediği belediye başkanını istiyoruz. Onun için Tunç Soyer diyoruz."