Yaşam

İzmir Barosu'ndan 136 siteye yönelik erişim engeline ilişkin açıklama: Sansür kararı büyük baskıların habercisi

“Dünyanın en kötü siciline sahibiz”

07 Ağustos 2019 16:02

İzmir Barosu, Jandarma Genel Komutanlığı’nın talebi üzerine aralarında bianet’inde bulunduğu 15’i haber sitesi 136 adrese erişim engeli getirilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Basın özgürlüğünün tam anlamıyla sağlanana kadar mücadele edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 136 ayrı URL adresi için istenen erişimin engellenmesi talebi, Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından aynı gün içinde "büyük bir özveri" ve "hukuk başarısı" ile incelenerek karara bağlanmış, tüm bu adreslere erişimin engellenmesine karar verilmiştir.

“Dünyanın en kötü siciline sahibiz”

“Bianet, Etha gibi internet siteleri ile pek çok sosyal medya hesabına getirilen bu yasak, basın özgürlüğü konusunda dünyanın en kötü sicillerinden birine sahip olan ülkemizi okuyamaz, tartışamaz ve konuşamaz hale getirme amacının bir yansımasıdır.

“Sansür kararı büyük baskıların habercisi” 

“Geçtiğimiz hafta internetten yayın yapan radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerine getirilen sansür kararı ile birlikte değerlendirildiğinde özgür basının bundan sonraki dönemde çok daha büyük baskılara maruz bırakılacağı anlaşılmaktadır.

“Basın hürriyeti mücadelesini sürdüreceğiz”

“İzmir Barosu, yurttaşlarının bilgi alma ve yayma hürriyetinin temel bir insan hakkı olduğunun bilinciyle, sivil toplum ve özgür basın organları ile birlikte hareket edecek, basın hürriyetinin tam manasıyla gerçekleştiği bir ülke oluncaya kadar mücadelesini sürdürecektir.”