Gündem

İYİ Partiyi karıştıran konuşma: Nerede kasadaki 132 milyon lira?

17 Kasım 2023 06:43

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, İyi Parti’de birbiri ardına gelen istifalar ve ortaya atılan ciddi iddiaları taşıdığı bugünkü köşesinde partiyi karıştıran bir konuşmayı aktardı.

Öztürk, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hesaplarını incelettiği iddiası ortaya atılan Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır’ın yerine getirilen Cem Özdemir’in göreve başladıktan sonra kasada 16 milyon lira eksik olduğunu söylemesiyle yaşananları "İYİ Partiyi karıştıran konuşma: Nerede kasadaki 132 milyon lira?" başlıklı yazısında şöyle aktardı:

“İYİ Parti'nin kasası tam takır. Bu durum Ümit Dikbayar'a söylendiğinde, ‘Ne demek kasamız eksi 16 milyon lirada?’ dedi ve ‘Kasada 132 milyon varken, şimdi bu para nerede’ diye sordu. Bir taraftan Akşener'in hesaplarının gizli bir biçimde inceletildiği, bir yandan partinin kasasında olması gereken paranın bulunmadığı iddiası olayı farklı boyutlara taşıdı.

Ümit Dikbayır, kendisi hakkında disiplin soruşturması açılmasını istedi. Makul bir süre bekledikten sonra dokunulmazlığının kaldırılmasını ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup hakkındaki iddianın açıklığa kavuşmasını isteyecek.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


 

TIKLAYIN - Akşener: İyi Parti'de yurt dışına çıkarılan bir paradan söz ediliyor, istifalar sürecek

TIKLAYIN - Kulis: Akşener'in CHP yeni yönetimine işbirliği kapılarını kapatması parti içindeki krizi derinleştirecek, istifalar artabilir!

TIKLAYIN - İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem istifa etti: Mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değil

TIKLAYIN -Durmuş Yılmaz İyi Parti’den istifa etti: Tüm beklentilerim sıfırlandı