Politika

İyi Partili Yılmaz: Türkiye’nin vergi mevzuatı yamalı bohça

Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda iktidarın vergi politikalarını eleştirdi

12 Eylül 2022 16:31

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz,sosyal medya hesabı üzerinden "Türkiye’nin vergi mevzuatı yamalı bohça. Bu yüzden vergi reformu şart. Vergi reformundan kastettiğimiz sadece vergi adaletini sağlamak değil. Vergi sistemini insanları doğruya yönlendiren, teşvik eden bir yapıya dönüştürmemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.

İyi Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, iktidarın vergi politikalarını eleştirdi.

Yılmaz, konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı:

"Türkiye’nin vergi mevzuatı yamalı bohça"

"Türkiye’nin vergi mevzuatı yamalı bohça. Bu yüzden vergi reformu şart. Vergi reformundan kastettiğimiz sadece vergi adaletini sağlamak değil. Vergi sistemini insanları doğruya yönlendiren, teşvik eden bir yapıya dönüştürmemiz gerekiyor. 

"Bütçe elverdiği ölçüde dolaylı vergilerin payı azaltılacak"

Adaletli, şeffaf ve etkin bir vergi sistemine geçiş için atacağımız bazı adımları sizlerle paylaşmak isterim. Siyasi vergi incelemeleri durdurulacak. Muafiyet ve ek vergiler askıya alınacak. Vergi aflarına son verilecek.  

"Vergisiz iş hayatına son verilecek"

Bütçe elverdiği ölçüde dolaylı vergilerin payı azaltılacak. Vergisiz iş hayatına son verilecek. Sanayi teşviklerinin vergi ayağı etkin ve şeffaf bir şekilde uygulanacak."