Politika

İyi Partili Turhan Çömez'den LGS'de şaibe iddialarına ilişkin tepki: WhatsApp gruplarında sorular pdf olarak yayınlanmış, cevap veremiyorsunuz

16 Temmuz 2025 17:42

Güncelleme: 16 Temmuz 2025 17:44

İyi Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Bursa’daki bir imam hatip okulundan 36 öğrencinin Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tam puan aldığı iddiasını TBMM Genel Kurulu'nda yeniden gündeme getirerek, "Dedim ki 'Sayın Bakan 719 öğrenci tam puan almış. Bu öğrencilerin bana okullarını, illerini ve perde arkasına cevap ver'. Bakan Bey lütfedip, bu parlamentoyu muhatap alıp bir tek satır cevap vermemiş. Bursa'da bahse konu okulun resmi sitesinde yayınlandı. Niye bunu inkar ediyorsunuz?" dedi.

Çömez, konuya ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı. Çömez'in konuşması AK Partili milletvekilleri tarafından sık sık kesildi. Çömez ise AK Parti sıralarına dönerek, "Tahammül edin biraz. Her zaman olduğu gibi doğruları duymaya cesaretiniz yok, yüreğiniz yok" diye tepki gösterdi.

İyi Parti Grup Başkanvekili Çömez, şunları söyledi:

"Ben bu konuşmayı bakanınızın ifadesiyle 'gerizekalıya anlatır gibi' anlatmayacağım. Onu kendisi yapar. Ben vicdanı olan, ahlakı olan, Allah korkusu olan herkesin anlayacağı şekilde anlatacağım. LGS sınavı oldu ve bir soru önergesi verdim. Dedim ki; 'Sayın Bakan 719 öğrenci tam puan almış. Bu öğrencilerin bana okullarını, illerini ve perde arkasına cevap ver'. Bakan Bey lütfedip, bu parlamentoyu muhatap alıp bir tek satır cevap vermemiş. Beni aramamış, bana bilgi vermemiş, parlamentoya bilgi vermemiş.

Bursa'da bahse konu okulun resmi sitesinde yayınlandı. Niye bunu inkar ediyorsunuz? Peki benim sorularıma cevap veremiyorsunuz madem doğru değil, bunları nereden yayınlıyorsunuz? WhatsApp gruplarında sorular pdf olarak yayınlanmış, cevap veremiyorsunuz. Bunlara cevap verebilecek siyasi ahlakınız yok ve Milli Eğitim Bakanlığı bana cevap verecek bir ahlaka sahip değil. Maalesef demokratik teamüllere aykırı bir şekilde burada verecek cevabı olmayanları aziz Türk milletine şikayet ediyorum. Haklı mısınız? O zaman biraz sonra İyi Parti bir araştırma önergesi verecek, hodri meydan. Cesaretiniz varsa kaldırın elinizi." (ANKA)

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir