Gündem

İYİ Partili Öztürk: TOKİ kuralarında evler dar gelirli vatandaşlarımıza değil, Suriyelilere gitti

14 Aralık 2022 12:42

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, "İktidar, bir seçim yatırımı olarak dar gelirli vatandaşlarımıza TOKİ'den ev müjdesi verdi. Ancak, başta Gaziantep gibi sonradan vatandaşlık verilen Suriyelilerin yoğun olduğu illerimizde çekilen TOKİ kuralarında evler dar gelirli vatandaşlarımıza değil, Suriyelilere gitti” dedi

Öztürk'ün soru önergesini yanıtlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Sonradan T.C. vatandaşı olan konut-işyeri alıcılarıyla ilgili TOKİ’de bilgi bulunmamaktadır” ifadesini kullandı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Öztürk, “Suriyelilerin yoğun olduğu illerimizde çekilen TOKİ kuraları dar gelirli vatandaşlarımıza değil, Suriyelilere gitti'' dedi ve listeyi paylaştı. Öztürk, yaptığı açıklamada, “İktidar, bir seçim yatırımı olarak dar gelirli vatandaşlarımıza TOKİ'den ev müjdesi verdi. Ancak, başta Gaziantep gibi sonradan vatandaşlık verilen Suriyelilerin yoğun olduğu illerimizde çekilen TOKİ kuralarında evler dar gelirli vatandaşlarımıza değil, Suriyelilere gitti” dedi. Öztürk, şunları söyledi:

“TOKİ bunun farkında bile değil; isim isim inceleme yapmamışlar. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü aralık ayı itibarıyla 125 bin 563’ü 18 yaş ve üzeri, 96 bin 108’i çocuk olmak üzere 221 bin 671 Suriyelinin, Türk vatandaşlığını kazandığını açıkladı. Bu demektir ki, en az 125 bin Suriyeli seçmen oy kullanacaktır. İktidar sosyal konut projesinde bile oy devşirme hesabı yapıp, kendi vatandaşının ev sahibi olma hakkını gasp ediyor.”