Politika

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz: Siz kazandınız ama biz haklıyız

13 Nisan 2024 14:36

T24 Haber Merkezi

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), seçimin iptali ve yeniden seçim yapılması taleplerini reddetmesine, “Ankara’da hâkimler var' inancımızı her fırsatta dillendirsek de adaletin tecelli etmediğini üzülerek ifade etmek isterim" sözleriyle tepki gösterdi. "Meydana çıktık, sırtlanlara karşı aslanlar gibi mücadele ettik" diyen Yılmaz, "Evet, taktiksel olarak siz kazandınız ama herkes biliyor ki biz haklıyız" ifadelerini kullandı.

31 Mart'ta Ordu’daki büyükşehir belediye başkanlığı seçimini AKP adayı Mehmet Hilmi Güler yüzde 40,07 oy oranıyla birinci sırada tamamladı. İYİ Parti adayı Enver Yılmaz yüzde 36,53’le ikinci sırada yer alırken, CHP adayı Zekai Sana yüzde 16,58 oranında oy aldı.

İYİ Parti, geçersiz oylar başta olmak üzere, seçimde usülsüzlükler olduğu iddiasıyla YSK'ya yaptığı başvuruda, Ordu'da seçimlerin yenilenmesi talebinde bulundu. YSK, İYİ Parti'nin başvurusunu reddetti.

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, YSK'nın kararına tepki gösterdi.

Yılmaz, "Seçim günü ve seçim gecesi yaşananlarla ilgili usulsüzlük ve şaibelerle dolu iddialarımızı ilçe seçim kurullarına, il seçim kuruluna ve YSK’ya delilleriyle birlikte sunduk. Kanunlar çerçevesinde hakkımızı aradık. YSK ise 'tam kanunusuzluk' gerekçesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali yönündeki talebimizi reddetti. 'Ankara’da hâkimler var”' inancımızı her fırsatta dillendirsek de adaletin tecelli etmediğini üzülerek ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı. 

Enver Yılmaz'ın, X hesabındaki açıklaması şu şekilde:

"Kıymetli hemşerilerim;

31 Mart seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak iki aydan uzun bir süre seçim kampanyası yürüttük. Sokakta, caddede, ilçelerde, sıkılmadık el, dokunmadık gönül bırakmamaya çalıştık. Hınca hınç dolu meydanlarda halkımızla buluştuk.

Bizlere, yüreğini açan Ordulu kardeşlerim, coşkularıyla, sevgileriyle ve dualarıyla hep yanımızda oldular. Hukuk ve etik ilkelere bağlı yarışmış ve kazanmış başkanlarımızı kutluyorum.

Siyaseti hiç çirkinleştirmedik,

Mertlikten hiç taviz vermedik!

Söyleyeceğimiz sözü, eleştirileri, meydanlarda, TV’lerde açık açık söyledik. Hiçbir gazeteci veya medya kuruluşuyla başka bir adayı kötülemesi, iftira atması için kapalı kapılar ardında anlaşma yapmadık!

Sosyal medyada, bizi savunan, rakip adayı aşağılamaya çalışan sahte hesap ya da hesaplarımız olmadı. Meydana çıktık, sırtlanlara karşı Aslanlar gibi mücadele ettik.

Ordulu hemşehrilerimiz de bu mücadelemizde bize 166.565 oy vererek destek oldu. Seçim günü ve seçim gecesi yaşananlarla ilgili usulsüzlük ve şaibelerle dolu iddialarımızı ilçe seçim kurullarına, il seçim kuruluna ve YSK’ya delilleriyle birlikte sunduk. Kanunlar çerçevesinde hakkımızı aradık.

YSK ise “tam kanunusuzluk” gerekçesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali yönündeki talebimizi reddetti. “Ankara’da hâkimler var” inancımızı her fırsatta dillendirsek de adaletin tecelli etmediğini üzülerek ifade etmek isterim.

Bilge yazar Alev Alatlı bir konuşmasında şöyle der; “ASLOLAN HELALLEŞMEK OLMALIDIR. HELALLEŞMEK MAHKEMEDE DAVA KAZANMAKTAN DAHA ÜSTÜN OLMALIDIR. ÇÜNKÜ HER YASAL OLAN HAK HELAL DEĞİLDİR VE OLAMAZ. Yasaların tanıdığı haklardan insanlık ya da Allah adına feragat etmenin garipsenmediği bir yeni düzen getirmek zorundayız.”

Evet, taktiksel olarak siz kazandınız ama herkes biliyor ki biz haklıyız. Bakan başkanın adına yazılan basın açıklamasındaki, seviyesizce kaleme alınan sözler de suçluluk psikolojisinin bir eseridir!

Kıymetli Ordulular:

Hiç merak etmeyin! Sizleri asla yalnız bırakmayacağım. Herkes bilsin ki esas şimdi başlıyoruz! Halkımızın sözcüsü olmak, hak ve hukukumuzun zayi olmaması için bundan sonra da hemşerilerimizin emrinde olacağız. Ordu halkına sunulan vaatlerin takipçisi olacağız. Pazartesi’den itibaren hiç zaman kaybetmeden, hemen ve her yerde sizlerle olmaya devam edeceğim. Şahsıma verilen her oy çok kıymetlidir. Kıymet verenler kıymetlimdir.

Teşekkür ziyaretlerimize başlıyoruz!

Her birinizi tek tek ziyaret ederek, kutsal oylarınız için teşekkür edecek, hoş sohbetinizi alacak ve belki bir çayınızı içeceğim.

Bizlere evini, yüreğini açan İYİ Parti Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener başta olmak üzere, parti yöneticilerimize, İl teşkilatımıza, kadın ve gençlik kollarımıza velhasıl bütün hemşehrilerimize verdikleri sonsuz destekler nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum.

Allah’a emanet olunuz."