Politika

İyi Parti'nin Manisa adayı Gürhan Özcan | Akşener: Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, 31 Mart yerel seçimleri için Edirne’de başlattığı il gezilerine devam ediyor.

09 Ocak 2024 20:00

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Manisa’da belediye kazanma işlerini gençlerimiz ve kadınlarımıza emanet ediyorum. Bu defa bu işin öncülüğünü siz yapacaksınız. Beni kadın olduğum için envai çeşit, hakaret babında bana sıfat koyanların hepsine o kadın eliyle şu hareketi (tokat hareketi) hep birlikte yapacağız. Ben hep başaracağız diye söylerim ama bu defa diyorum ki kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız. Ne mutlu Türk’üm diyene... Diyemeyenler utansın” dedi. Gürhan Özcan, İyi Parti'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

TIKLAYIN - Akşener: Yerel seçimlerde epeyce bir haksızlığa, hakarete, iftiraya uğradık; iyi ki hür ve müstakil olarak seçime giriyoruz

Akşener, bugün Manisa’ya geldi, ilk olarak Irak’ın kuzeyinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak’ın ailesini ziyaret etti. Anka'nın aktardığına göre daha sonra İyi Parti Manisa İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Akşener, son olarak Manisa’da bir otelde partililerle buluştu.

“Biz AK Parti’nin karşısında CHP’yi ya da başka bir siyasi partinin adaylarını kazandırmak için mi bu siyasi partiyi kurduk?”

İyi Parti’nin kuruluş günlerinde yaşadıkları zorlukları anlatan Akşener, “Hür ve müstakil ya da özgür ve bağımsız Türkiye’nin bütün şehir ve ilçelerinde kendi logomuzla, kendi aday gösterdiğimiz arkadaşlarımızla seçime giriyoruz. Biz bir siyasi partiyiz. Pek çok eziyete, haksızlığa, tehdide göğüs gererek 6. yılını doldurup 7’ye adım atmış bir siyasi partiyiz. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin dayattığı, büyüğün küçüğü ezdiği, aldığı oy oranı yüksek olan siyasi partinin yanı, yandaşı, yancısı olarak tarif edilen ve iddiasını unutturulan bir anlayışla kaldık. Şu söylendi, ‘Biz ayrı girersek şu şehri kaybettirirmişiz. Ayrı girersek şurasını AK Parti alırmış. Sizlere bir sorum var. Biz AK Parti’nin karşısında CHP’yi ya da başka bir siyasi partinin adaylarını kazandırmak için mi bu siyasi partiyi kurduk, onlara yancılık yapmak için mi kurduk?” dedi.

Cumhuriyetin kurucu iradesinin Türk milliyetçiliği olduğunu söyleyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkeyi yöneteceğimize duyduğumuz inançla yola çıktık”

“Hem milliyetçi hem demokrat hem kalkınmacı bir siyasi parti olarak; liyakatin ortandan kalktığı, vatandaşın ezildiği, yandaşların kayrıldığı bir düzeni, o düzenin parçası olup, bir avuç zenginin servetine servet kattığı... Manisa tarımıyla, meyve ve zeytin yetiştiriciliği ile kendine yeten bir şehirdir ama buna rağmen eğer yüzde 50’nin üzerinde çalışanın sadece asgari ücret kazandığını söylerseniz bu şehir fakirleşmiştir demektir. Birilerinin fakirleştiği ama servet sahibinin kayrılarak oluşan servetlerin servetine servet kattığı bir Türkiye’de diyoruz ki istihdamın yaratıldığı, kadınların gece eve gelirken yalnızsa eğer elektrik direğinde de o ampul yoksa titreye titreye evine vardığı özellikle büyükşehirlerde ama buna karşılık ‘karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmemek lazım geldiğini’ iddia eden hoca kılıklı şerefsizlerin olduğu bu ülkede, her şey bir yana kul hakkının, ahlakın, haklı ve helal kazancın ne olduğunun anlatılması gerektiği yerde ‘Şu kadar kız çocuğuyla evlenilir mi evlenilmez mi’ sürekli kadınlar üzerinden kadınları inciten ve kadınlara el uzatılmasının önünü açan hoca kılıklı tiplerin televizyonlarda çıkıp konuşma yaptığı bir Türkiye’yi biz reddettiğimiz için bu kutuplaşmayı ortadan kaldırmak için yola çıktığımızı ve bu ülkeyi yöneteceğimize duyduğumuz inançla yola çıktık.

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin dayattığı bir sistem var”

Biz bu ülkeyi hakikaten çok sevdik. Diyorum ki en son hem teşkilatlarımıza hem seçmenlerimize yalnız başımıza seçime girerek elbette bir zorluğu göze alarak ve bu zorlukla mücadele edip galip gelmek inancıyla yola çıktık. El sıkışmak kolay. Bugünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin dayattığı bir sistem var. Bütün siyasi partileri oy oranı daha büyük bir siyasi partinin yanında yer tutmasını sağlamak ve bir iktidar mücadelesini vermek. Türkiye’de kurulan tüm siyasi partilerin iddiasını ortadan kaldıran ve sonuç itibariyle birinci öncelik Cumhurbaşkanlığı kazandıktan sonra bu ucube sistemden kurtulmayı önceleyen onun için de ittifakı hepimizin önüne dayatan bir sistem bu.

“Yerel seçimler projelerin tartışıldığı ve her seçimde Cumhur İttifakı bileşenlerinin bir şekilde oy kaybettiği bir sistem”

2018’den bugüne kadar o sistemin mecburiyetlerine uyduk. Ama değişen bir şey oldu mu? Olmadı. 2023’te biz bu sistemi değiştirebildik mi? Hayır. Şimdi herkes birbirinin üstüne suç atıyor. Kabul kardeşim suç benim. Ne değişiyor? Biz önemli bir adım atıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik de ona buna yol açmıyoruz. Hani Cumhurbaşkanlığında kendi başımıza gitsek diyecekler ki ona yol açıyor, buna yol açıyor. Hayır öyle de değil. Yerel seçimler ilginçtir projelerin tartışıldığı ve her seçimde Cumhur İttifakı bileşenlerinin bir şekilde oy kaybettiği bir sistemdir.

“Bu cümleme çok çok üzülmüşler, hayretler içindeyim”

Ben Bursa’da dedim ki ‘AK Parti’ye gıcık olanlar var, bize de gıcık olanlar var muhtemelen, CHP’ye gıcık olanlar var bize oy verin, şart değil şuna gidelim buna gidelim, buyurun biz varız. İkisinin de kulağının uçlarını sertçe çekin ve her iki siyasi parti de seçmeni görür olsun.’ Bu cümleden çok çok üzülmüşler. Hayretler içindeyim. Çünkü sert bir biçimde kutuplaşmaya alıştılar. Öyle yok, bundan sonra seçmen velinimettir. Şimdi projelerin yarıştığı bir anlayışı bu seçimlerde hayata geçireceğiz.”

“Seçimlerde İyi Parti başarısız olursa Genel Başkan olarak ne yapacaksınız? sorularına ‘Bedelini öderim’” yanıtını verdiğini aktaran Akşener, “Biz başımızı koyduk Türkiye’nin yoluna. Ölürüm Türkiye’m yoluna. Türkiye uzun zamandır ölürüm Türkiye’yi unuttuğu için o iş bambaşka bir şekilde anlaşılmış. Milletimiz bizi anlıyor. Bütün zorluklara rağmen 2018’de de 2023’de de yeni kurulmuş, AK Parti’nin en güçlü olduğu dönemde ayakta kalmayı bize sağladı milletimiz” dedi.

“Çocuklara ücretsiz yemek önerdik bu iktidara ama yapmadılar”

Manisa’nın sorunlarına da değinen Akşener, “Biraz önce Ümit Özlale ile konuştuk hem İzmir’de hem Manisa’da gençler arasında uyuşturucu yaygınlığından bahsetti. Ona yönelik önlemleri geliştiren, tarımın gelişmesi için gayret gösteren, yurtsuz kalan öğrenciler için yurt yapan... Biz sabah kahvaltısı, öğle yemeği devlet okullarında lise son sınıfa kadar okuyan çocuklara ücretsiz yemek önerdik bu iktidara ama yapmadılar. Siz kazanacaksınız bunu belediye imkanlarıyla yapacaksınız. İstanbul’da bir çalışma yaptırdım. Hayallerini söyleyeyim siz çocukların, adı Hatice en büyük hayali ne biliyor musunuz? Geçtiği fırın pastane arası bir işletmenin önünden çıkan kokulardan o kadar imreniyor ki sabahları bir poğaça yemek en büyük hayali, yazıklar olsun bizi yönetenlere. Aç aç... Süt, yoğurt diye bir kavram yok. Ne yapacak arkadaşlarımız? Belediyenin imkanlarını yandaşlara, candaşlara, yoldaşlara onlara sunmak yerine çalmayacak, çaldırmayacak, yandaş korumayacak... Çocuklarımıza her şehirde her ilçede ücretsiz yemek verecekler” diye konuştu.

“KYK yurtlarını tertemiz tutacaksınız, yurtlar o öğrenciler için bedava olacak”

KYK’larda üniversite öğrencilerinin yaşadığı problemlere değinen Akşener, “Yemeğin içinden böcek çıkıyor böcek. Yaşadıkları ortam perişan. Ama bir taraftan da o KYK yurduna kayıt yaptıramıyor çünkü babasının, anasının imkanı yetmiyor. Sonuç itibariyle binlerce gencimiz üniversiteye kaydını yaptıramıyor ya da donduruyor. O çocuklara yurt yapacaksınız o KYK yurtlarını tertemiz tutacaksınız. O yurtlar o öğrenciler için bedava olacak” dedi.

“Ücretli öğretmen gerçekten büyük hakaret”

Asgari ücretin enflasyon karşısındaki alım gücünün her geçen gün zayıfladığını belirten Akşener, “Evlatlarımız bu ülkeye hizmet etmek için okurken mezun olduktan sonra iş bulabilse gider mi? Atanamayan öğretmenler... Ben öğretmen okulu mezunuyum. İlkokul öğretmeni olarak okulum bittiği gün tayin oldum, üniversiteyi bitirdim ilk ay içinde tayin oldum. Tayin etmeyeceğiniz çocukları öğretmen olmak üzere niye yetiştiriyorsunuz? Sizin planlamanız yok mu? Ücretli öğretmen… Gerçekten büyük hakaret” diye konuştu.

“Türkiye’den ne zaman gideceklerinin belli olmadığı bir sığınmacı sorunuyla karşı karşıyayız”

Türkiye’nin bir sığınmacı cenneti olduğunu savunan Akşener, “Ucuz çalışıyorlar. Sen buyur gel demişsin. Ne için dürttün kardeşim? Demokrasi getirecektin Avrupa Birliği ve Amerika ile hani ne oldu? Kimine göre 10 milyon, kimine göre 11 milyon… Bir kere rakamı yok işin, sığınmacının dahil olduğu bir Türkiye, Avrupa’ya oraya buraya kabadayılık yapıp içinde her türlü olumsuz insanların da bulabildiği, Türkiye’yi yarın çok durumda bırakacak bir kitlenin Türkiye’de yer aldığı ne zaman gideceklerinin belli olmadığı bir sığınmacı sorunuyla karşı karşıyayız. Bizim belediyelerimizi aldığımız yerlerde bu sorun çözülecek” dedi.

Akşener, sözlerinin şöyle tamamladı:

“Manisa’da belediye kazanma işlerini gençlerimiz ve kadınlarımıza emanet ediyorum. Bu defa bu işin öncülüğünü siz yapacaksınız. Beni kadın olduğum için envai çeşit hakaret babında bana sıfat koyanların hepsine o kadın eliyle şu hareketi (tokat hareketi) hep birlikte yapacağız. Ben hep başaracağız diye söylerim ama bu defa diyorum ki kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız. Ne mutlu Türk’üm diyene...Diyemeyenler utansın.”

Akşener’in konuşmasının ardından Gürhan Özcan, İyi Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyuruldu.