Gündem

İyi Parti’nin “ittifak yapmama” kararı nedeniyle istifa eden Faruk Köylüoğlu: İnşallah doğru yolu bulurlar

03 Aralık 2023 11:05

İYİ Parti’nin seçimlere 81 ilde kendi adayıyla girme kararına karşı çıktığı için görevinden istifa eden eski Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, İYİ Parti’nin (Genel İdare Kurulu) GİK’te yarın alacağı ittifak kararına ilişkin “İnşallah doğru yolu bulurlar. Bu tip kararları çok geciktirmemek lazım. Geciktirdikçe seçmen sandıkta doğru adayı görürse işbirliği yapar. Yerel seçimin ruhunda var” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özgür Özel’in İYİ Parti’ye “işbirliği” teklifinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konunun GİK’te değerlendireceğini söyledi.

Eski İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu “işbirliğine” yönelik yaşanan gelişmeleri Cumhuriyet’e değerlendirdi.

Köylüoğlu, “İstifa ederken de biz böyle bir görüşmenin yapılması gerektiğini belirttik. Kazan kazan mantığının doğru olduğunu ve kaybetmek üzerine seçim stratejisi olamayacağını ifade ettik. İYİ Parti ve CHP arasındaki görüşmeler olumlu. İki tarafın da kazanacağı şekilde sonuçlanırsa çok değerli olur” dedi.

Köylüoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Elde edilmiş kazanımları kaybetmemek adına net olmak lazım. Bu tip kararları geciktirmemek lazım. Geciktirdikçe seçmen sandıkta doğru adayı görürse işbirliği yapar. Yerel seçimin ruhunda var.”