Gündem

İYİ Parti Genel Başkanlığı'na adaylığını koyan Akalın: Bu hareketin cesur insanlarının Türk devletini önümüzdeki dönemde yöneteceğine inanıyorum

08 Nisan 2024 13:10

İyi Parti Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, "Bugün Türk siyasi tarihinin gördüğü en muazzam hareketlerden biri olan, kendini merkeze ikame edebilen iyiler hareketinin siyasi genel başkanlığına ve liderliğine talip edebiliyorsam sebebi bu hareketin cesur insanlarının Türk devletini önümüzdeki dönemde yöneteceğine olan kati inancımdan dolayıdır. V ben bir koca ömrü bu inanç vesilesiyle yaşadım. Bu inancım yok olduğu gün sessizce evine dönüp hayatımı ailemle yaşamak üzere her gün yoldayım" açıklamasında bulundu.

Akalın, "Milletimizin büyük evlatları türkiye son 22 yıldır bir politik işgal ile karşı karşıya Türkiye’de bu geleneksel muhafazakarlı kalanının temel milli manevi motivasyon ve duyguları suistimal edilmek üzere türk devletinin millikimliği tahrip ve tehdit altında. Buna karşı siyaset yapıyoruz. Dolayısıyla da bu 22 yıllık tahribata doğru bir şekilde tedavi edecek bir politik kadroyla beraber yoldaşlığı yaptım. İyi Parti Türkiye’nin makul merkezinde kurulmuştur. Kurarken biz partimizi milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir siyasal hareket olarak tanımladık" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - İyi Parti’de başkanlık yarışı: Akşener çekildi, 3 isim aday

Ayrıntılar gelecek...