Politika

İyi Parti Genel Başkanlığı’na aday olan Koray Aydın: Kurultayı erteleme girişimi iktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro!

Parti içinde bazı il başkanlarının ve milletvekillerinin kongrenin ertelenmesi için çalıştığı iddia ediliyor

13 Nisan 2024 07:38

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 27 Nisan’da yapılacak seçimli olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıklamasından sonra, genel başkanlık için yarış başladı. Genel Başkanlığa adaylığını koyan Ankara Milletvekili Koray Aydın, olağanüstü kurultayın iptal edilmesi girişimlerinin “iktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro” olduğunu söyledi. Aydın, “Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi, İYİ Parti’nin siyaset ve toplum nazarındaki güvenilirliğini ve ciddiyetini sarsacaktır” dedi.

Aydın, diğer adaylarla görüştüklerini ve kim kazanırsa diğerlerinin o kişiyi destekleyecekleri konusunda anlaştıklarını ifade etti.

Adaylardan Ankara Milletvekili Koray Aydın bazı il başkanlarının ve milletvekillerinin kongrenin ertelenmesi için yaptığı girişimleri Sözcü’den Saygı Öztürk’e değerlendirdi. Bu girişimlere şiddetle karşı olduğunu belirten Koray Aydın, şunları söyledi:

“Genel başkanımız olağanüstü kurultay kararını açıkladı. Şimdi bazı milletvekilleri ve il başkanları organize edilerek kurultayı erteletme girişimleri var. MHP Genel Başkanı da bu yönde talebini açıkça belirtti. Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi senaryosuyla iktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro, sahneye konulmak istenmektedir. Olağanüstü kurultay yerine olağan kurultay sürecini başlatma yönündeki söylemler, süreci sulandırmaya yöneliktir. Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi, İYİ Parti’nin siyaset ve toplum nazarındaki güvenilirliğini ve ciddiyetini sarsacaktır.”

“Adaylarla aramızda konuştuk, kim genel başkan seçilirse diğerleri de onun yanında olacak”

Aydın, “Şu anda 3 adayız. Üçümüz ailece görüşen arkadaşlarız. Aramızda konuştuk kim genel başkan seçilirse diğerleri de onun yanında olacak. Şu anda iller benim etrafımda toplandı. Ben onlara hayatımı adadım, onlarla düştüm, onlarla kalktım. Bir de ben bu işin psikolojik tarafını iyi bilen bir insanım” diye konuştu.

“Siyasette öne çıkabilecek isimler üzerinde çalışıyoruz, bir ekip oluşturuyoruz”

İYİ Parti’nin merkez parti olması için profesyonelce çalışma başlattıklarını kaydeden Aydın, “Siyasette öne çıkabilecek isimler üzerinde çalışıyoruz. Partiyi merkeze oturtmak için bir ekip oluşturuyoruz. Bunlar genel olarak kökenden MHP’li değil başka yerden gelen arkadaşlarımız. Çalışmayı onlar yürütecek ben sevk ve idare üzerine bir düzen kuruyorum” dedi.