Gündem

İYİ Parti'de Genel Başkanlığa aday olan Koray Aydın: Yapılabilecek bir erken seçime ya da 2028’de yapılacak seçime partimiz hazırdır

16 Nisan 2024 11:34

İYİ Parti'de 31 Mart seçimlerinden çıkan başarısız sonucun ardından Meral Akşener'in Genel Başkanlığı bırakacağını açıklamasının ardından aday olan 5 isimden biri olan Koray Aydın, "Yerel seçim sonuçları hiç kimseyi aldatmasın, umutsuzluğa sevk etmesin. Yapılabilecek bir erken seçime ya da 2028’de yapılacak seçime İYİ Parti hazırdır." dedi. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday gösterdikleri eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesinin ardından 6’lı masadan kalkan ve 31 Mart yerel seçimlerine “hür ve müstakil” olarak girme kararı alan İyi Parti olağanüstü kongre kararı aldı. Seçimlerde yüzde 3,77 oy alan ve 81 ilden yalnızca Nevşehir’de seçimi kazanan partide sinirler gerildi. Partinin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz başta olmak üzere, İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu'nun da aralarında olduğu birçok isim görevlerinden istifa etti. Genel Başkan Meral Akşener’e ise bazı partililer tarafından “istifa” çağrısı yapıldı.

Akşener'in açıklamalarının ardından adaylığını duyuran Aydın, iddialı olduğunu ifade etti. Yeniçağ gazetesinden Orhan Uğuroğlu'na konuşan Aydın şu açıklamaları yaptı: 

-Adaylığınız hayırlı olsun. Çalışmalar nasıl gidiyor?

Aydın: Çok teşekkür ediyorum. İYİ Parti teşkilatlarından ve seçmenlerinden çok olumlu destek alıyorum.

-Soru: Genel Başkan seçilme şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Aydın: İYİ Parti’nin iyi insanlarından çok iyi destek alıyorum. Süre çok kısa olmasına rağmen kurultay kararımız büyük heyecan yarattı. İYİ Parti teşkilatları ve delegeleri ile gece gündüz temastayım. Partide değişim heyecanı yaşanıyor. Yerel seçimde alınan sonuç hepimizi çok üzdü ama geride kaldı. Artık geleceğe bakmak zorundayız. Hedefimiz İYİ Parti’yi iktidara taşımak. Partililerimiz de bunu başaracağımıza inanıyor ve bana büyük teveccüh gösteriyor. Kurultayımız demokrasi şöleni olacak ve açık farkla genel başkanlık yarışını kazanacağıma inanıyorum.

-Soru: 48 yıllık siyasetçi olarak 27 Nisan 2024’te genel başkanlık yarışını kazanırsanız hedefiniz nedir?

Aydın: Hedefimiz İYİ Parti’yi iktidara taşımaktır. Bunun için toplumun her kesimini kucaklayacağız. Türkiye’nin sorunlarına çözümler üreteceğiz. Halkımızın yaşadığı ve layık olmadığı yaşam şartlarını iyileştirecek reform niteliğinde hazırlıklarla seçmenlerin karşısına çıkacağız. İYİ Parti’nin kadroları bu değişime ve iktidara hazırdır. Yerel seçim sonuçları hiç kimseyi aldatmasın, umutsuzluğa sevk etmesin. Yapılabilecek bir erken seçime ya da 2028’de yapılacak seçime İYİ Parti hazırdır. Kırgınlıkları, küskünlükleri geride bırakacak ve kuruluş ayarlarını hedef alarak İYİ Parti’yi tek başına iktidara taşıyacağız, Türkiye kazanacak.