Politika

İYİ Parti'den, bakanların seçim çalışması yapmasına tepki: Devlet hızla parti devletine dönüşüyor, yerel seçimler üzerinden elinizi çekin

27 Mart 2024 11:31

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, bakanların seçim çalışmalarına katılmasını eleştirerek, "Devlet hızla parti devletine dönüşüyor. Buradan hükümete sesleniyorum; yerel seçimler üzerinden ellerini çeksinler" dedi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

"Devlet, seçimlere alet ediliyor"

"Bakanlar, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra atanmışlardan oluşuyor. Atanmışlar olarak parti adına sahaya çıkarak siyasi propaganda yapıyorlarsa, rejimin, sistemin parti devletine dönüştüğü anlamına geliyor. Devlet, seçimlere alet ediliyor. Bu, demokrasimiz açısından kabul edilir değildir. Devlet hızla parti devletine dönüşüyor. Buradan hükümete sesleniyorum; yerel seçimler üzerinden ellerini çeksinler.

"AKP ve CHP, kutuplaşma yaratıyor"

CHP ve AKP’nin İzmir’de yarattığı kutuplaşma herkesin malumu. Biz, vatandaşımızı kutuplaşmadan azade kılmak için hür ve müstakil olarak yola çıktık.

İzmir’i kutuplaşmaya doğru sevk etme arzusundan AKP ve CHP bir türlü vazgeçmiyor.

"İzmir'de yarış 3 parti arasında"

Bütün siyasi partilere elbette saygımız var ama AKP ve CHP ne yaparsa yapsın, bu yarışın iki parti arasında geçmesini sağlayamadılar. İYİ Parti de bu yarışın içindedir. İzmir’de seçimler 3 parti arasında, AKP, CHP ve İYİ Parti arasında geçiyor.

CHP, sanki bizim seçmenlerimiz başka bir partiye oy verirse birilerine kazandıracak ya da kaybettirecek izlenimi yaratıyor. Biz iki partinin seçmenlerinin de oylarına talibiz.

"İzmir'de 21 belediye başkanını neden değiştirdiniz?"

CHP’nin sayın genel başkanı Özgür Özel, İzmir’i su yolu yaptı. Bugüne kadar 4 defa geldi, bir kere daha gelecekmiş. Bana kalırsa buradan hiç ayrılmamalı. Sürekli bizi suçluyor ama bana kalırsa kendisine bakmalı. Sahip oldukları 24 belediyeden 21’inde adayları değiştirdiler. Bunu yapıyorsanız, siz İzmir’e doğru hizmet yapmamışsınız demektir. İyi hizmette bulunan ve İzmir halkının tekdirine mazhar olmuş bazı belediye başkanlarını da değiştiriyorlar. Bu da İzmir halkının iradesini yok sayma anlamına geliyor. 24 belediye başkanınızın 21’ini değiştirdiniz. Neden değiştirdiğinizi açıklamanız gerekiyor. Yani, CHP ya İzmir’i iyi yönetemediğini itiraf etmiştir ya da parti içi dengeler yüzünden İzmir’e ihanet etmiştir. İzmir halkı bu oyunu bozacaktır."