Politika

İyi Parti’de adaylığı konuşulan iki isimden açıklama

10 Nisan 2024 13:36

İyi Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde beklentisinin altında aldığı düşük oyun akabinde parti içinde birbiri ardına gelen istifalar ve son olarak alınan olağanüstü kurultay kararıyla birlikte Meral Akşener’in adaylığını koymayacağını açıklamasıyla çalkalanıyor. Adaylığını koyacağı konuşulan İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Kürşad Zorlu ile İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz açıklamalarda bulundu. Zolu, uzlaşma iklimine vurgu yaparken, Poyraz adaylıkla ilgili temkinli konuştu.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin’e konuşan, Kürşad Zorlu, “Şu an en büyük sorumluluğum, genel başkanımızın bu kararı sonrası partimizin bir uzlaşma ikliminde birlik ve bütünlük içinde bu süreçten çıkabilmesidir” dedi ve şu tespitleri yaptı:

“Tabanımızdaki kaygı ve umutsuzluğu görüyorum. Bunu hep birlikte ayağa kaldırabileceğimize inanıyorum. Partimize yönelik kurumsal yıpratma girişmelerinin ve hele ki dış müdahalelerin de karşısında olmak durumundayız. Ülkemizin İYİ Parti’ye ve ‘cesurlar hareketine’ ihtiyacı var. Bu harekete umudu ve emeği olan milyonlarca mensubumuz için kurumsal gücümüzü ve hafızamızı korumak kollamak vazifemizdir. Şu an bu sorumluluk duygusuyla temaslarımı sürdürüyorum. Umarım ülkemiz, milletimiz için başarılı olabiliriz.”

“Kongre tarihi, siyasi kültüre aykırı”

Yine adaylığı parti içinde konuşulan bir diğer isim İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz adaylık konusunda temkinli davranarak şunları kaydetti:

“Aday olursun teşkilat önüne konulan seçeneklerden birisini tercih eder. Teşkilatların bir aday önerme ihtimalleri de söz konusu olabilir. Dolayısıyla teşkilatların da böyle bir hakkı vardır ve onların da bu hakkı nasıl değerlendireceklerini görmek istiyorum.

(27 Nisan’da kongre kararı alındı. Bir oldubittiye mi getirildi kongre?) Niyet okumaktan imtina ediyorum ama kongrenin kısa bir döneme sıkıştırılması siyaset kültüründe çok karşılaşılmış bir durum değil.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.