Dünya

İtalyan siyasetçinin sanat etkinliğinde, "Penis sayacım yok, bin 500 kadınla yatmışımdır" demesine tepki yağdı

05 Temmuz 2023 15:20

T24 Dış Haberler

İtalya'da geçen ay hayatını kaybeden eski Başbakan Silvio Berlusconi'ye yakınlığıyla bilinen Kültür Bakanlığı Müsteşarı Vittorio Sgarbi'nin bir etkinlikte bin 500 kadınla yattığını söylemesi ve kadın düşmanı dil kullanması tepki çekti. 

Başbakan Giorgia Meloni'nin hükümetinde müsteşar olarak görev yapan Sgarbi,  geçen ay başkent Roma'daki MAXXI Sanat Galerisi'nden düzenlenen bir etkinlikte penisini "bilge bir organ" diye nitelendirdi.

Etkinlikte çekilen bir videoda Sgarbi'nin kendisine kaç kadınla yattığı sorulunca, "Penis sayacım yok, o yüzden size büyük Califano'nun sözleriyle yanıt vereyim. Ayda üç diyebilirim, aktif olduğumda 9 veya 12'ye de çıktığı oldu" dedi. Sgarbi daha sonra, "Bu da en az bin 500'e tekabül eder" dedi. 

La Repubblica gazetesinin 45 dakikalık konuşmanın tamamının yayınlamasının ardından Sgarbi'ye tepki yağdı. 

Muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi, Sgarbi'nin istifasını isterken, eski Ekonomik Kalkınma Bakanı Carlo Calenda, müsteşarın ifadelerini "ciddi ve cinsiyetçi" diye niteledi. Calenda, "Amacın burjuvayı etkilemekse yanlış yüzyılı seçtin. Bizi etkilemiyorsun, sıkıyorsun" dedi.

İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, etkinlikte, "çirkin konuşmalara" yer olmadığını söyleyerek galeriden yaşananlarla ilgili detay istediğini ifade etti.