Dünya

İtalya'nın sonraki başbakanı olması beklenen aşırı sağcı Meloni, bir kadının tecavüze uğradığı anı Twitter hesabından paylaştı!

23 Ağustos 2022 11:23

T24 Dış Haberler

Anketlerde İtalya'nın bir sonraki başbakanı olmak için favori olarak görülen aşırı sağcı siyasetçi Giorgia Meloni, bir İtalyan kentinde Ukraynalı bir kadının Gineli bir sığınmacı tarafından tecavüze uğradığı anları paylaşarak tepki çekti. 

Yerel yetkililere göre 55 yaşındaki Ukraynalı kadın, pazar günü Piacenza'da kaldırımda tecavüz uğramış, videoyu da karşı dairede oturan bir kişi çekmişti. Saldırgan tutuklandı.

İtalya'nın Kardeşleri partisi 25 Eylül'de yapılacak genel seçimlerin favorisi olarak görülürken göç karşıtı görüşleriyle bilinen partinin lideri Meloni, saldırı anının bir gazete tarafından paylaşılan videosunu kendi resmi hesabından paylaştı. 

Meloni, "Ukraynalı bir kadının gündüz vakti Piacenza'da uğradığı bu cinsel şiddet karşısında kimse sessiz kalamaz. Bu kadına sarılıyorum. Şehirlerimizin güvenliğini tekrar sağlamak için her şeyi yapacağım" yazdı.

Aşırı sağcı liderin paylaşımı, sosyal medyada büyük tepki çekti. 

Merkez solcu Demokrat Parti'nin lideri Enrico Letta, "Tecavüz görüntüleri kullanmak uygunsuzdur. Bunu seçim kazanmak için yapmak daha da uygunsuzdur" dedi.

Bir başka merkezci lider, Carlo Calenda'da Meloni'nin paylaşımının "ahlak dışı" olduğunu söyledi. Somali asıllı İtalyan yazar Igiaba Scego da Meloni'nin tecavüz videosundan siyasi çıkar elde etmeye çalıştığını belirterek; "Bu seçim kampanyası korkunç" dedi.