Ekonomi

İsviçre Maliye Bakanı: Credit Suisse batsaydı İsviçre ekonomisi çökerdi

Suisse'in CEO'su Lehmann, bu hafta yaptığı açıklamada bankanın "kurtarılamaz" olduğunu belirtmişti

09 Nisan 2023 16:03

İsviçre Maliye Bakanı Karin Keller-Sutter,  Credit Suisse'in iflası halinde İsviçre ekonomisinin muhtemelen çökeceğini söyledi.

Euronews'ın aktardığı habere göre Sutter, Le Temps gazetesine konuştu. Sutter, röpoartajda hükümetin ülkenin en büyük ikinci bankası Credit Suisse'in rakibi UBS tarafından hızlı bir şekilde devralınmasını sağlayarak ülkenin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini savundu.

Keller-Sutter, "Koşullar dikkate alındığında, devletin ve vergi mükelleflerinin yükünü en aza indirmek için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Yetkililerin kararlı müdahalesi olmasaydı, pazartesi sabahı Credit Suisse'in iflasıyla birlikte İsviçre ekonomisinin muhtemel çöküşüne de uyanırdık." ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz ay Silikon Vadisi Bankası'nın iflası ve küresel bir bankacılık krizi korkularının gölgesinde, Credit Suisse'e yönelik yatırımcı güveni çökmüş ve 167 yıllık banka, en büyük rakibi UBS tarafından satın alınmıştı.

CEO özür dilemişti

Credit Suisse Group AG Yönetim Kurulu Başkanı Axel Lehmann, bankayı kurtaramadıkları için "gerçekten çok üzgün olduğunu" söylemişti

4 Nisan'da Zürih'teki yıllık hissedarlar toplantısında konuşan Lehmann, skandalların izini silmek konusunda başarısız olduklarını belirterek, "banka kurtarılamaz hale gelmişti" değerlendirmesini yapmıştı.