Politika

"İstifalar devam edecek" diyen Köylüoğlu'na Kürşad Zorlu'dan yanıt: Talihsiz bir açıklama, itiraz eden arkadaşlarımız görevine devam ediyor

09 Ekim 2023 16:26

Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, görevinden istifa etti. Köylüoğlu'nun yaptığı "İYİ Parti'de istifalar sürecek" açıklamasına İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan yanıt geldi. Zorlu, "Karara itiraz eden bazı arkadaşlarımız oldu. Sayıları 5 kişiydi, bunları biz açıkladık. Ancak onlar görevlerine devam ediyor. Sayın Köylüoğlu'nun istifası, bizim açımızdan doğru ve yerinde bir karar olmuştur. Zira siyasi partimizin geleceğe yönelik bu kritik kararının, bir inanç, bir birliktelik içinde sürdürülmesi partimizin geleceği için hayatidir" dedi. 

Yerel seçimler öncesinde ittifak tartışmaları devam ederken İYİ Parti’de istifa yaşandı. Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, görevinden istifa etti. Köylüoğlu'nun yanı sıra İl Yönetim Kurulu da Genel Merkez’e istifasını sundu.

Köylüoğlu'nun istifa sonrası yaptığı "İYİ Parti'de istifalar sürecek" açıklaması ise dikkatlerden kaçmadı.

"Çok talihsiz açıklamalar"

Köylüoğlu'nun açıklamasına İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan yanıt geldi.

Zorlu, "Çok talihsiz açıklamalar. Bir siyasi parti için esas olan o partinin tüzel kişiliği, yetkili organlarının kararlarıdır. Bu durum, bu mekanizma kişilerin üzerindedir. Hür ve müstakil olarak, bu seçimlerde yarışma kararımızı Genel İdare Kurulu'muzda, partimizin en yüksek organında aldık. Orada bu karara itiraz eden bazı arkadaşlarımız oldu. Sayıları 5 kişiydi, bunları biz açıkladık. Ancak onlar görevlerine devam ediyor. Partimizin bu ortak kararının arkasında duracaklarını da beyan ettiler. Cesurlar hareketinin attığı bu tohumun, geleceğe yönelik netice vermesini sağlayacak nihai duruş budur. Bu bakımdan Sayın Köylüoğlu'nun istifası, bizim açımızdan doğru ve yerinde bir karar olmuştur. Zira siyasi partimizin geleceğe yönelik bu kritik kararının, bir inanç, bir birliktelik içinde sürdürülmesi partimizin geleceği için hayatidir" diye konuştu.

Köylüoğlu: Gelişmeler AKP'ye seçim kazandırma operasyonu gibi oldu

Köylüoğlu, Sözcü'ye yaptığı açıklamada “Ankara'da 25 yıllık AKP belediyesini sonlandırmak için canla başla çalıştık. Şimdi ise bizim göstereceğimiz adayın kazanma şansı olmayacağı biline biline Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor. Oysa iş birliği partimizin de yararına idi. Birtakım kazanımlarımız olmuştu. Ankara'da birkaç metropol ilçeyi alsak kötü mü olurdu? Bu kadar agresif olmaya hiç gerek yoktu. Gelişmeler AKP'ye seçim kazandırma operasyonu gibi oldu” demişti.

TIKLAYIN | İyi Parti’den istifa eden Ankara İl Başkanı Köylüoğlu: Gelişmeler AKP'ye seçim kazandırma operasyonu gibi!

ERAY GÖRGÜLÜ'NÜN HABERİ - Yerel seçimde Ankara için iş birliğini savunuyordu: İyi Parti Ankara İl Başkanı Köylüoğlu, istifa etti