Gündem

İşten çıkarılan Trendyol işçilerinin oturma eyleminde gözaltına alınanlar serbest: "Polis, işçileri kimsesiz bırakarak dövdü"

Gözaltı görüntülerini paylaşan DGD-Sen, "Polis, işçileri kimsesiz bırakarak dövdü. Bunlar boya değil, kan" dedi

26 Eylül 2023 17:37

Güncelleme: 27 Eylül 2023 07:17

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) ile Posta, Telefon ve Telekomünikasyon İşçileri Sendikası’na (PTT-Sen) üyesi olmasının ardından işten çıkarılan Trendyol’un İstanbul Esenyurt deposundaki işçiler, şirketin genel merkezi önünde oturma eylemi yaptı. Eyleme müdahale eden polis, aralarında DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar ile PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen’in de olduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar gece saatlerinde serbest bırakıldı.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 600 işçinin çalıştığı Trendyol deposunda küçülme ya da performans gerekçe gösterilerek en az 54 DGD-Sen ve PTT-Sen üyesi işçi, geçen ağustos ayı sonunda işten çıkarıldı. Bu işçilerden 14’ü de Esenyurt’taki depo önünde yaptıkları eylemi bugün Trendyol’un Maslak’taki genel merkez binasına önüne taşıdı. Yapılan açıklamanın ardından işçiler, şirket önünde oturma eylemine geçti.

 

Oturan işçilere polis müdahale etti. Gazetecileri de alandan uzaklaştıran polis ekipleri, işçileri abluka altına aldı. Oturma eylemine son verilmesinin ardından polis, aralarında DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar ile PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen’in de olduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. 

"Polis kimsesiz işçileri döve döve gözaltına aldı" 

Gözaltına alınan işçi ve sendikacılar, gece saatlerinde serbest bırakıldı. Gözaltına alınan isimlerden PTT-SEN Genel Başkanı Süleyman Şen "Polis bizden önce basını uzaklaştırdı. Bu ne demek? 'Ben suç işleyeceğim' demek. Çünkü işçileri, sendika başkanlarını darp etti. Döve döve gözaltına aldı. Otobüs içinde şiddet sürdü. Ellerimiz ters kelepçeliyken vurmaya devam ettiler. Bunlar boya değil, kan. Kamuoyundaki sessizlikten güç alıyorlar." açıklaması yaptı.

TIKLAYIN-Trendyol genel merkezi önünde eylem yapan işçiler, gözaltına alındı

TIKLAYIN-Trendyol işçilerinin direnişlerinin 24. gününde çok sayıda işçi gözaltına alındı

DGD-Sen de polisin gazetecileri uzaklaştırdıktan sonra uyguladığı şiddetin görüntülerini paylaştı:

"Basın emekçilerini kendi suç mahallinden uzaklaştıran polis abluka içinden tek tek çektiği işçileri kalkanların dışında darp etti! Trendyol'un emrindeki polis işçileri kimsesiz bırakarak dövdü! İşçiler, 'kimsesiz işçiler!' diyor, yalnız olmadıklarını gösterelim!"