Dünya

İşten çıkarılan çalışanının engelini "bahane" gören Elon Musk özür diledi

08 Mart 2023 08:34

İşten çıkarıldığını ofis bilgisayarını açamadığında fark eden bir Twitter çalışanı, şirketin sahibi Elon Musk ile Twitter’dan tartıştı. Musk, Twitter’dan yazdığı cevapta, kas erimesi hastalığı olan eski çalışanın bunu “bahane” olarak hastalığını sunduğunu, “düzgün bir iş yapmadığını” söyleyince, tepki çekti.

The Guardian’da yer alan habere göre, Haraldur Thorleifsson isimli Twitter çalışanı, geçen hafta iş bilgisayarına girmekte sorun yaşadı. Thorleifsson ve 200 kişi, kendilerine önden bilgilendirme yapılmadan Twitter’daki işlerine son verilen grup oldu.

Dokuz gün boyunca şirketten açıklama bekleyen Thorleifsson, yanıt alamayınca Twitter’dan Musk’a şunları yazdı:

"Sevgili Elon Musk, dokuz gün önce 200 Twitter çalışanıyla birlikte benim de iş bilgisayarına erişimim kesildi. İnsan kaynakları birimi başkanı benim çalışan olup olmadığımı doğrulamıyor. Siz de maillerime cevap vermediniz. Belki bunu yeterince insan retweet ederse bana buradan cevap verirsiniz?” 

Musk ise Thorleifsson’a, çalışma şeklini, engelini sorgulayan bir yanıt verince, tepki çekti.

Musk, “Gerçek şu ki bu adam (bağımsız olarak zengin biri) doğru düzgün bir iş yapmadı, engeli olduğu bahanesi yazı yazmasını engelliyor gibi davrandı ancak aynı anda fırtına gibi tweet atıyordu. Buna saygı duyduğumu söyleyemem” ifadesini kullandı.

Thorleifsson, Musk’a kas erimesi rahatsızlığı olduğunu ve yer yer kaslarını kullanamaz hale geldiğini açıklarken, şirketten artık orada çalışmadığına dair bir mail geldiğini dile getirdi.

Musk daha sonra Thorleifsson’dan özür dileyerek, “durumu yanlış anladığını” iddia etti.