Spor

Yine hakem kararı, yine sahaya inen başkan: İstanbulspor yönetimi takımı sahadan çekti; "Bedeli ne olursa olsun" dedi!

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında Faruk Koca'nın sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'i yumruklamasının ardından futbolda yeni bir kriz daha yaşandı. İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu'nun sahaya inerek takımı çekmesinin ardından açıklama yapan Asbaşkan Ömer Saral, "Bedeli her ne olursa olsun" dedi

19 Aralık 2023 21:43

T24 Spor

Trabzonspor'u evinde ağırlayan İstanbulspor, maçın 2-1 Trabzonspor'un üstünlüğüne geçtiği dakikalarda ani bir karar aldı. Karşılaşmanın 73. dakikasında sahaya inen İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımı sahadan çekti. Başkan Sarıalioğlu ile birlikte İstanbulspor yönetimi, VAR'da incelenen pozisyonun ardından hakem Ali Şansalan'ın Trabzonsporlu Onuachu'nun golünün geçerli sayması üzerine sahaya indi. Yönetim, gol öncesi faul olduğunu düşündüğü için sahaya çıkmama kararı alırken, Asbaşkan Ömer Saral ise, "Bedeli her ne olursa olsun" dedi. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Türk futbolu adına üzüntü verici geceler" derken, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da, "Kendisinin kimseye karşı asla kaba bir tavrı olmadı. Bana 'Sizinle alakalı değil ama artık bu yapılanları kaldıramıyorum' dedi ve böyle bir karar aldı" diye konuştu. Sarıalioğlu ise, "Yapacak bir şey yok. Takdir kamuoyunun" demekle yetindi. 

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor-Trabzonspor maçının ilk yarısı 1-1 berabere bitti. Mücadelenin 67. dakikasında Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada, bordo-mavili takımı 2-1 öne geçiren golden önce Loshaj ile Mendy arasında Trabzonspor ceza sahası önünde yaşanan mücadele sonrasında Loshaj yerde kaldı. 



Video: Suat Yahyaoğlu

Hakem Ali Şansalan'ın oyunu devam ettirmesinin ardından pozisyonun devamında Trabzonspor, Onuachu ile ikinci golünü attı.

VAR hakemi Serkan Totak, pozisyonu uzun süre kontrol ettikten sonra, maçın orta hakemi Ali Şansalan orta noktayı işaret ederek golün geçerli olduğunu işaret etti.

Bunun üzerine İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada sahaya inerek, oyuncularını soyunma odasına gitmeleri için direktif verdi. Sarıalioğlu'nun ardından Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da saha kenarına geldi.

İstanbulsporlu oyuncular, uzun süre Başkan Sarıalioğlu'nu ikna etmeye çalıştı. Ancak Sarıalioğlu "Sorumluluk bende" diyerek bütün takımı tek tek soyunma odasına sokmaya uğraştı.

Hakem Ali Şansalan saha ortasında bekleyişini sürdürürken, İstanbulspor kaptanı Mehmet Yeşil soyunma odasından sahaya dönerek sahaya çıkmayacaklarını deklare etti.

Bunun üzerine Trabzonsporlu futbolcular ve maçın hakemleri sahayı terk etti.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ile İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu

İstanbulspor'la birlikte Trabzonspor takımı soyunma odasına gitti.

Başkanlar Sarıalioğlu ile Doğan kısa süreli bir konuşma gerçekleştirdi.

Hakem Şansalan da soyunma odasına giderken, İstanbulspor-Trabzonspor maçı yarıda kaldı. Maçla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek.

Trabzonspor Başkanı Doğan: Kimseye karşı kaba bir tavrı olmadı

Sarıalioğlu ile kısa süreli bir konuşma yapan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, "Kendisinin kimseye karşı asla kaba bir tavrı olmadı. Kendisi, bana 'Sizinle alakalı değil ama artık bu yapılanları kaldıramıyorum' dedi ve böyle bir karar aldı. Saygıyla karşılamaktan başka bir şey yapamıyoruz. Sonuçta onların kararları. Bu saatten sonra ciddi ciddi oturup konuşmamız gerekiyor. Marka değeri için yapılması gerekenleri yapması gereken bir kurum var. Söyleyeceğim çok şey var. Hiç böyle bir dönemin olduğunu daha önce hatırlamıyorum" dedi.

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve kulüp yönetimi

İstanbulspor'dan ilk açıklama

Çekilme sonrası ilk açıklamada İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Saral'dan geldi. Trabzonspor karşısında takımın sahadan çekilmesinin ardından, "Bedeli her ne olursa olsun" şeklinde bir paylaşım yaptı.

İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Saral

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı: Kararı TFF verecek

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise "Değişik bir gün yaşanıyor. Futbol adına üzücü. Bundan sonra futbol federasyonu karar verecek" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, yarıda kalan İstanbulspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Avcı, "Sadece bugünle alakalı değil genel olarak Türk futbolu adına üzüntü verici geceler, akşamlar yaşıyoruz. Son derece üzüntülüyüm. Buradan çıkarken geçen hafta, ondan önceki haftalarda yaşadıklarımız üzüntü verici. Bununla ilgili kararı futbol federasyonu verecek. Bunun dışında ben ve ekibim sadece oyun ve oyunun içinde kalmak, oyuncuyu geliştirmek, futbola katkı sağlamak için bundan önce de böyleydi bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğim. Futbolun paydaşları birbirine olan saygıyı kaybetmeden arttırmalı. Üzüntülüyüm, hepimiz üzüntü içindeyiz, futbol federasyonunun vereceği karara bakılacak. Yarından itibaren bir sonraki maça hazırlanmaya başlayacağız" diye konuştu.

TIKLAYIN - Trabzon'dan 'Saral'lara, inşaat sektöründen spor kulübüne; İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu kimdir?

TIKLAYIN - Sahadan çekilen İstanbulspor'dan ilk açıklama: Bedeli her ne olursa olsun...

Soyunma odasında bordo-mavili futbolcuların da çok üzgün olduğunu anlatan Avcı, "Benzer bir konuşmayı soyunma odasında yaptık. Bu bizim değiştireceğimiz bir şey değil. Biz bu durumu değiştiremeyiz. Biz sadece oyunu güzelleştirebilirsek, doğru oyun oynatabilirsek, bulunduğumuz yere ve oyuncumuza değer katabilirsek bunu istiyoruz. Bu bizi mutlu eder. Bugün bitti. Bunu yaşamak istemiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

TIKLAYIN - İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'na tepki yağıyor: Türkiye’deki başkanlık sisteminde genel bir problem var gibi!

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı

Avcı ayrıca, "Çok üzücü bir gün. Bunun içinde bulundum. TFF bir karar verecek. Ben oyunun içinde kalacağım. Sakin kalmak lazım. Sadece üzüntülüyüm. Bundan sonraki kararı bekleyeceğiz" sözlerini sarf etti.

İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu: Takdir kamuoyunun

İstanbulspor ile Trabzonspor arasında oynanan ve yarıda kalan maçla ilgili ev sahibi kulübün başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ise, "Takdir kamuoyunun, herkese başarılar diliyoruz." dedi.

Başkan Sarıalioğlu, stat çıkışında yaptığı açıklamada, "Yapacak bir şey yok. Takdir kamuoyunun, herkese başarılar diliyoruz." dedi.

 

TFF nasıl bir karar verebilir?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Disiplin Yönetmeliği gereğince, bir takımın maçtan çekilmesi durumunda, o takım 3-0 mağlup ilan edilir.

Ayrıca, söz konusu takımın 3 puanı silinir ve bu eyleme sebep olan takımın başkanı, teknik direktörü ve sahada bulunan yöneticisi, iki yıl süreyle her türlü futbol faaliyetlerinden men edilir ve ağır bir para cezası verilir.

Bunların ötesinde, takım, hakem giderleri ve diğer masrafların yanı sıra, maçtan çekilme sonucu mağdur olan karşı takımın uğradığı zararları karşılamak üzere, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenen bir miktar tazminat ödemekle yükümlü kılınır.

TIKLAYIN - Yine hakem kararı, yine sahaya inen başkan: İstanbulspor yönetimi takımı sahadan çekti; "Bedeli ne olursa olsun" dedi!

TIKLAYIN - Sahadan çekilen İstanbulspor'dan ilk açıklama: Bedeli her ne olursa olsun...

TIKLAYIN - İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'na tepki yağıyor: Türkiye’deki başkanlık sisteminde genel bir problem var gibi!

TIKLAYIN - Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: Futbol adına üzücü, kararı TFF verecek

TIKLAYIN - Hakemin kararını beğenmeyen yönetim sahaya indi: Oyuncuların sahadan çekildiği İstanbulspor-Trabzonspor maçından kareler

TIKLAYIN - İstanbulspor, Trabzonspor maçında sahadan çekildi: TFF nasıl karar verebilir? Cezası ne olacak?

TIKLAYIN - İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu'ndan ilk açıklama: Takdir kamuoyunun, yapacak bir şey yok

TIKLAYIN - Trabzon'dan 'Saral'lara, inşaat sektöründen spor kulübüne; İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu kimdir?

 

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırmıştı

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. Karşılaşmanın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, saha ortasına kadar gelerek hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Başkan Koca, Rizespor maçının ardından sahaya girerek karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı. Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı. Saldırının ardından Halil Umut Meler'in sol gözü morardı. Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

MKE Ankaragücü Kulübü, Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçın ardından yaşanan olaylar nedeniyle spor camiasından özür diledi. Kulüpten yapılan açıklamada, "MKE Ankaragücü Kulübü olarak bu akşam yaşanan hadisenin üzüntüsü içerisindeyiz. Eryaman Stadı'nda karşılaştığımız Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası yaşanan üzücü olaydan dolayı Türk futbol kamuoyundan ve tüm spor camiasından özür dileriz" denildi.

Olayın ardından; Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu toplam 6 kişi adliyeye sevk edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Faruk Koca ile birlikte 2 kişinin daha tutuklandığını duyurdu.

Tunç'un açıklaması şu şekilde:

"11/12/2023 tarihinde Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanunu’nca “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından” Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, Şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır.
Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir.
Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir."

Türkiye Futbol Federasyonu, olayın ardından ligleri süresiz tatil ilan ettiğini açıkladı. 

TIKLAYIN- Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'dan hakem Halil Umut Meler'e sahada yumruk ve tekmeli saldırı!

TIKLAYIN - Halil Umut Meler'i tekmeleyenler stada VIP taraftar olarak girmiş!

TIKLAYIN - Halil Umut Meler'i yumruklayan eski AKP'li vekil Faruk Koca, inşaatında ölen küçük çocuk için ceza olarak 12 bin 100 TL ödemiş!

TIKLAYIN - Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı

TIKLAYIN - Sahada hakem yumruklayan "fair play" ödüllü Faruk Koca kimdir?

TIKLAYIN - Hakem Halil Umut Meler’e sahada yumruk atan Ankragücü Başkanı Faruk Koca "Beynim attı, gözüm karardı" demiş

TIKLAYIN - Faruk Koca AKP'den ihraç edildi!

TIKLAYIN - Murat Yetkin'den Faruk Koca portresi: Erdoğan'ın ev sahipliğinden hakem dövmekten tutuklanmaya

TIKLAYIN - Faruk Koca savcılıkta "yumruk" dedi, hâkimlikte "tokat"a çevirdi: Ben tokat attım, hakem 5-10 saniye sonra kendisini yere attı!

TIKLAYIN - AKP'den "Faruk Koca" açıklaması: Disiplin suçu oluşmuştur

TIKLAYIN - Faruk Koca, Ankaragücü Başkanlığından istifa etti

TIKLAYIN - AKP'den "Faruk Koca" açıklaması: Disiplin suçu oluşmuştur

TIKLAYIN - Faruk Koca, PFDK'ya sevk edildi

TIKLAYIN - Faruk Koca hakkında "efendi biri" diyen AKP'li Metiner: Öfkesine yenik düştü

TIKLAYIN - Halil Umut Meler, kendisini ziyarete gelen Ankaragücü heyetini kabul etmedi!

TIKLAYIN - Ankaragücü'nün yeni başkanı, Faruk Koca'nın "ortağı" İsmail Mert Fırat oldu