Gündem

İstanbul Üniversitesi rektörü okulu halka açtı, amfilere de girilmeye başlandı!

13 Şubat 2024 13:04

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından İstanbul Üniversitesi, Beyazıt’taki kampüsü başta olmak üzere tüm yerleşkelerinin kapılarını yerli ve yabancı ziyaretçilere açma kararı aldı.

Bu kararın alınmasından sonra gelen tepkiler üzerine İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar bir açıklama yayınladı ve: "28 Şubat’lardan kalan o kötü izlerin, karanlık günlerin ülkemize yakışmadığını düşünüyoruz. Ülke halkıyla, insanıyla bir bütündür. Üniversiteli ve üniversitesiz ayrımını doğru bulmadığınız için bu kapılar herkese açık." dedi.

TIKLAYIN - İstanbul Üniversitesi kapılarını halka açıyor, rektör kararı "üniversite kapısı parmaklıklarla kapalı olamaz" sözleriyle savundu

Bugünse okulun halka açılmasıyla amfilere girilmeye başlandı. Bazı öğrenciler: "Amfinin içinde gezinip fotoğraf çekmeye başladılar "fotoğraflarımızı çekmezsiniz" şeklindeki tepkilerimizi kâle bile almadan çekmeye devam edip gittiler. Sizlerin bilime yakın hissetsinler amacıyla kapıları açmanız bu şekilde tacize uğramamıza sebebiyet veriyor. "İstanbul Üniversitesi müze değil okul" diyerek duruma tepki gösterdi.

 

Geçen günlerde İBB Bağımsız Başkan Adayı Taylan Yıldız, İstanbul Üniversitesi’nin kampüsünü halka açma kararına tepki göstermişti.