Çevre

İstanbul'un barajları alarm veriyor | İSKİ yöneticisi: Şebeke suyunda kısıtlama olabilir

21 Mart 2023 07:22

İstanbul'un barajları alarm verirken; İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz, evsel kullanımda bir kısıtlama olmayacağını, ancak park sulama, araç yıkama istasyonları gibi alanlarda şebeke suyuna kısıtlama getirebileceklerini belirtti.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 30 Ocak 2023’te barajlardaki doluluk oranının son on yılın en düşük seviyesi olan yüzde 28,92’ye kadar indiğini açıkladı. 

Olası bir kuraklık krizi hakkında Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'a konuşan İSKİ yöneticisi Solmaz, su kesintileri olup olmayacağına yönelik şunları söyledi:

"İdaremizce yapılacak, su tasarrufu konusunda bilinçlendirme, su kayıplarının azaltılması yönündeki faaliyetler ve Asya Yakası'ndan Avrupa Yakası'na daha fazla su transferinin sağlanması çalışmalarıyla birlikte İstanbul’a kesintisiz su arzının sağlanması hedefleniyor. Bu seneki yağış azlığına bağlı olarak genel bir su kesintisi planımız yoktur. İdare olarak evsel kullanım haricinde, şebeke suyu kullanımlarının kısıtlanması yoluna gidilecek. Örneğin; yeşil alan sulamalarında şebeke suyu kullandırılmayacak, araç istasyonlarının veya fazla su tüketen işletmelerin kullanımına kısıtlamalar getirilecek."