Gündem

İstanbul seçimi için tatil planı erteleme ve iptal oranları açıklandı

Vatandaşlar, herhangi bir ceza ödemeden tarih değişikliği veya iptal yolunu tercih edebiliyor

08 Mayıs 2019 19:22

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine iptal kararı vermesiyle, erken rezervasyonla tatil planı yapan vatandaşlar, tarih erteleme ve iptallere başladı. Turizm sektörünün en yetkili isimlerinde TÜRSAB başkanı Firuz Bağlıkaya, 23 Haziran'da yenileneceği açıklanan seçim için tatil erteleme ve iptal oranını açıkladı.

İptal ya da erteleme oranı yüzde 90'larda

NTV'ye açıklamalarda bulunan Firuz Bağlıkaya, 23 Haziran tarihli turlar için erteleme ve iptal başvurularının yüksek olduğunu söyledi. Bağlıkaya, "Şu ana kadar bizim sektörden aldığımız bilgi 23 Haziran döneminde seyahat almış vatandaşlarımızın yüzde 90'ının tarih değişikliği ya da iptale gittiği yönünde. Başvuru yapanların çok önemli bir kısmı tarih değişikliği yapıyor. Yüzde 90'a yakın kısmı tarih değişikliği istiyor. İptal edenlerin sayısı çok az" diye konuştu.

Bağlıkaya, vatandaşların seyahat acentalarından aldıkları turların herhangi bir ceza ödenmeden tarihlerinin değiştirilebildiğini ya da iptal edebildiğini belirtti.

"Sorun yaşayanlar TÜRSAB'a başvursun"

Bağlıkaya, seyahat acentalarından paket tur alan tüketicilerin 23 Haziran dönemindeki turları erteleme ya da iptal sırasında sorun yaşamaları durumunda TÜRSAB'a başvurmalarının yeterli olduğunu da söyledi. Bağlıkaya, seyahat değişiklikleriyle ilgili tüketicilerin seyahat iptal sigortalarını da kullanabileceğini belirtti.